MindenegybenBlog

Varga Barnabás horrorbalesete után megszólalt Szoboszlai: Nem normális, hogy valaki az életéért küzd, az orvosok meg sétálgatnak, térjen észhez mindenki

Ez nem normális, hogy az orvosok csak sétálnak, ideje, hogy mindenki észhez térjen.

Szoboszlai örül a továbbjutásnak, de Varga Barnabás állapota sokkal fontosabb számára, mint az Eb-nyolcaddöntő esélye. Elmondta, hogy a Fradi támadójának kisebb műtétre lesz szüksége, de már magánál van és jól lesz. Az azonban nagy kérdés, hogy a mérkőzés orvosi stábja mit csinált, hiszen a csapatkapitány rohant a hordágyért, mert az orvosok egyszerűen nem siettek.

..

Én értem először Barnihoz, és láttam, hogy nagy a baj, nem is akarok erről beszélni. Nem értem ezt a protokollt, hogy miért nem rohannak ilyenkor a mentősök, vagy miért nem hozzák gyorsabban a hordágyat, ez mindenki számára óriási kérdés marad. Remélem, egy kicsit mindenki észbe kapott, ilyenkor másodpercek dönthetnek az emberéletről. Most szerencsére jóra fordultak a dolgok, remélem, soha többet nem kell átélnünk hasonlót. Ezzel viszont valamit kell csinálni, mert az nem normális, hogy sétálnak be a pályára, miközben Barni – ez most hülyén hangzik, de – az életéért küzd, azért térjen észhez mindenki.

Szoboszlai szerint próbálták ezt a helyzetet úgy felfogni, hogy van még valaki, akiért külön küzdeni is kell. A végén ki-ki meccs volt, amin tudták, hogy az fog nyerni, akinek van egy kis szerencséje, és aki jobban akarja a sikert.

Nagyon súlyosan megsérült Varga Barnabás, műteni kell

A magyar labdarúgó-válogatott középcsatára, Varga Barnabás arccsonttörést szenvedett, ezért valószínűleg néhány órán belül megműtik, és számára véget ért az Európa-bajnokság. Az ütközés zavaros helyzetben történt, amit a videobíró is megvizsgált.

Úgy tűnt, hogy elvesztette az eszméletét, nagyon aggódtunk érte, mivel az orvosok rendkívül lassan léptek pályára, mintha nem ismerték volna fel a sérülés veszélyét és súlyosságát.

"Eltört az arccsontja" – emlékezett vissza a meccs utáni sajtótájékoztatón Marco Rossi szövetségi kapitány, aki a szeme alá mutatva jelezte, hol történt a sérülés a Ferencváros játékosával. "Most már jól van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, és a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá" – tette hozzá.

 

 

A 68. percben Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát, aki ezt követően földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

A Csoboth Kevin 101. percben szerzett góljával Skócia ellen 1-0-ra megnyert stuttgarti mérkőzés lefújását követően a nemzeti együttes tagjai Varga 19-es mezével és szülőfalujára utaló Szentpéterfa feliratú sállal ünnepeltek a magyar szurkolók előtt.

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy ez elég-e a továbbjutáshoz.

 

Itt a videó:

Szoboszlai Varga Barnabásról: Vagy visszajön a hotelbe, vagy mi megyünk be hozzá, teljesen mindegy

 

 

2024-06-24 07:34:51 - Mindenegyben Blog