Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
VÁLTOZÁS! Szabadság 2023 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár 2023. január 1-től az új szabályok szerint! >>>
Mindenegyben Blog - 2022. augusztus 25. (csütörtök), 09:04

VÁLTOZÁS! Szabadság 2023 : Itt a táblázat, mutatjuk kinek, pontosan hány nap szabadság jár 2023. január 1-től az új szabályok szerint! >>> (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2022 aug 25

Szabadság nyilvántartás 2022

A szabadság nyilvántartás vezetése 2022-ben is minden vállalkozás számára kötelező, mely legegyszerűbben egy Excel-alapú szabadság-nyilvántartó program és kalkulátor naprakész vezetésével tehető meg. Az egyszerűen átlátható és gyorsan szerkeszthető Excel-típusú szabadság nyomtatvány alkalmazásával minden munkáltató automatikus módon és személyre-szabottan számíthatja ki az alapszabadság és a pótszabadság mértékét.

Szabadság nyilvántartás 2022: letölthető a szabadság tervező Excel táblázat a 2022-es évre

A fenti táblázat elvileg azt mutatja meg, hogy a szabadság kiszámítása nem is bonyolult, hiszen csupán az életkortól függ. Természetesen ez egyáltalán nincs így, számos egyéb, személyenként változó tényező módosíthatja az alap- és pótszabadságot. A következőkben ezt foglaljuk össze.

Aki napi nyolc órát dolgozik tudja, hogy nem lehet pihenés nélkül robotolni, szükség van regenerálódásra, pihenésre, nyaralásra, ezt szolgálja a szabadság, melyet a munkáltatónak kötelező kiadni minden évben.

Az új Munka Törvénykönyve a korábbi elnevezést (rendes szabadság) egyszerűsítette, így 2022-ben már "csak" szabadságnak kell hívni. A szabadság természetesen munkanapokat jelent, így nem számítanak bele a hétvége napjai vagy éppen a fizetett ünnepnapok sem.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés