MindenegybenBlog

Újabb mentős halt meg koronavírusban.. Balázs 3 gyermeket hagyott hátra..

Múlt hét szerdán hirtelen csend lett a Csongrád megyei Röszkén és a mórahalmi mentőállomáson. A mentőautósofőrként dolgozó Hatvani Balázs tragikusan fiatalon, 47 évesen meghalt. A frontvonalban harcolt és segítette a betegeket a járvány összes hullámában, mégis a koronavírus vette el az életét.

Balázs családja – felesége Andrea, és három gyermekük, Barnabás, Eszter és Zalán – a tragédiával nemcsak a családfőt, férjet és édesapát vesztették el, hanem kilátástalan helyzetbe kerültek. Ugyanis a család vállát több hitel nyomja, ami most anyagi helyzetüket nagy veszélybe sodorta.

Hatvani Balázs nagy állatbarát volt, gyermekeinek is ezt a szemléletet adta át © ÉSZKSK

A mentős bajtársak, élükön Gera Zsolt mentésirányítóval adománygyűjtésbe kezdtek, aminek köszönhetően 12 óra alatt több, mint 2 millió forint gyűlt össze a család számára. Mellettük az Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja jótékonysági kutyás sporteseményt és gyűjtést szervezett.

JÓPÁR ÉVE CSATLAKOZTAK HOZZÁNK BALÁZSÉK, MIVEL A KÉT FIA JUNIOR KATEGÓRIÁBAN KUTYÁS FUTÓVERSENYZŐK, RÁADÁSUL IGEN SZÉP EREDMÉNYEKKEL BÜSZKÉLKEDHETNEK. EZÉRT MAGÁTÓL ÉRTETŐDŐ VOLT, HOGY MI IS IGYEKSZÜNK SEGÍTENI

– mondta a Borsnak Dér Andrea, a sportklub elnöke.

[LAPOZAS]

A 15 éves Barnabás a kutyás futás junior kategóriájában szép eredményeket ért el © Gáti O. Dániel / ÉSZKSK

– A jótékonysági verseny hétfő estig tart, amin nemcsak kutyás futók, hanem kutyás terepkerékpározók, –tereprollerezők és –túrázók is részt vehetnek. A minimum táv két kilométer. A nevezési díj a család számára felajánlott támogatás, a regisztráltak pedig emléklapban részesülnek – mesélte Andrea, majd kiemelte, eddig több, mint 150-en indultak az eseményen.

A kisebb fiú, Zalán is lelkesen űzi a kutyás terepfutást © Gáti O. Dániel / ÉSZKSK

– Szeretnénk egy nagyobb összeggel támogatni a családot, mert Balázs azért vett hitelre egy nagyobb autót, hogy a család a kutyusokkal együtt minél több versenyen részt vegyen. Bízunk benne, hogy a két fiú nem fog kiesni a sportklub közösségéből, mi nem szeretnénk elengedni őket. Igyekszünk majd segíteni, hogy a fiúk továbbra is részt tudjanak venni a versenyeken. Ráadásul a fiúk is azt mondták, hogy a közelgő Mikulás-kupán édesapjuk emlékére szeretnének versenyezni – tette hozzá Dér Andrea.

AKI SEGÍTENI SZERETNE A HATVANI-CSALÁDON, AZ ALÁBBI SZÁMLASZÁMON KERESZTÜL TEHETI MEG.

Név: Északi Szánhúzó Kutyások Sportklubja

Számlaszám: 11703006-20035190

A megjegyzésbe tüntessék fel: Hatvani Balázs

A sportklub a támogatásokat a sportesemény után juttatja el a család részére.

2021-11-27 15:29:18 - Mindenegyben Blog