MindenegybenBlog

Újabb halálos fertőzés szabadult ki egy Francia laborból - itt a covid 19 utódja ?

Több laboratóriumban is felfüggesztették a kísérleteket, miután halálos agyi betegséget diagnosztizáltak két dolgozónál is.

Egyelőre nem tudni, mekkora lehet a baj, ezért három hónapra felfüggesztették öt francia kutatóintézet kísérleteit, miután két laboratóriumi dolgozónál halálos agyi fertőzést diagnosztizáltak.

Mindketten úgynevezett Creutzfeldt–Jakob-szindrómánban szenvednek, amely az Index szerint leginkább a kergemarhakór emberi változatához hasonlítható. A degeneratív neurológiai megbetegedést egyfajta prionfertőzés okozza, az a rendkívüli módon fertőzőképes fehérje, amelyet történetesen épp egy kutatóintézetben vizsgáltak. Bár egyikük esetében egyelőre nem bizonyított, hogy a laboratóriumban kapta volna el a betegséget, mivel a kór egyébként kifejezetten ritka, a legvalószínűbb, hogy kísérletezés közben fertőződött meg.

A fertőzés két éve már követelt emberéletet: egy szintén francia laboratóriumban dolgozó nő azután halt bele a kór szövődményeibe, hogy 10 évvel korábban egy üveggel elvágta az ujját, így a fertőzés bekerült a véráramba. A tragédiát hatására szigorították a biztonsági intézkedéseket.

2021-07-31 23:24:28 - Mindenegyben Blog