MindenegybenBlog

ÚJ FIZETNIVALÓ A MAGYAROKNAK! Hoppá! 5000 forintos FIZETNIVALÓ , amit családok, nyugdíjasok millióinak kötelező lesz befizetni! EZT az 5 EZER FORINTOT valószínűleg Önnek is be kell fizetni! >>>

Egyre valószínűbb, hogy hamarosan Magyarországon is bevezetik az olcsó klímabérletet. Németországban már van ilyen, kilenc euróba kerül, és igen népszerű. Itthon az LMP kampányol vele; a zöldpárt ötezer forintos bérlettel szoktatná át az autósokat a tömegközlekedésre. A kormány vizsgálja a német példát, de még kivár.

Az Országgyűlésben az LMP képviseletében ezúttal Kanász-Nagy Máté tett javaslatot arra, hogy német mintára vezessék be Magyarországon az olcsó tömegközlekedési klímabérletet.

A közösségi közlekedés fejlesztése az igazi megoldás, éppen ezért kérdezem a tisztelt kormány képviselőjét: tanulmányozták-e a német példát, hol tart ez a folyamat, mikor lesz nálunk is hatalmas siker a klímabérlet bevezetése, mikor fogják a közösségi közlekedés zöld és fenntartható átállását támogatni az LMP által javasolt klímabérlet bevezetésével?” – mondta Kanász-Nagy Máté.

[LAPOZAS]

A kormány megfontolja a klímabérlet bevezetését, de nem kapkodja el

– derült ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának válaszából.

„Minden lehetséges eszközzel ösztönözni kell a klíma védelmét, ami magában foglalja az újfajta közlekedési megoldásokat és akár a tarifákat is. A kormány is folyamatosan vizsgálja, hogy milyen megoldásokkal lehet jelentős előrelépést elérni ezen a téren, érdemes megnézni a németországi tapasztalatokat is. Azt azért ebben az esetben hozzátenném, hogy a német állampolgárok jóval magasabb energiaárakkal szembesülnek, mert ott nincsen olyan árstop, mint amilyen Magyarországon hatályba lépett. Még egy alapvető körülmény szerintem, hogy a baloldal számos helyen kapott lehetőséget 2019-ben, így hogy ha újféle közlekedési megoldásokat, újféle tarifamegoldásokat szeretnének bevezetni, akkor minden lehetőségük megvan rá” – mondta Dömötör Csaba.

A kormány továbbra is kitart a célja mellett, hogy 2050-re karbonsemlegessé tegye az országot – fűzte hozzá az államtitkár.

2023-07-03 09:31:18 - Mindenegyben Blog