MindenegybenBlog

Tragédia a nyírbátori vasúti átjáróban: A rendőri jelzések ellenére hajtott a vonat elé a sofőr, a 8 éves kislányért még mindig küzdenek

Tragédia a nyírbátori vasúti átjáróban: A rendőri jelzések ellenére hajtott a vonat elé a sofőr, a 8 éves kislányért még mindig küzdenek

Vasárnap tragikus baleset történt Nyírbátorban, amikor egy személygépkocsi a piros jelzés ellenére próbált áthajtani a Bátori utcai vasúti átjárón. A Nyírgyulaj felől érkező autót a vezetője figyelmen kívül hagyva a fényjelzést hajtott be az átjáróba, ahol a vonat elkerülhetetlenül ütközött a gépkocsival. A vonat teljesen megsemmisítette az autó jobb oldalát.

Rendőrök szemtanúi voltak a tragédiának

A baleset során egy rendőrpáros is a helyszínen tartózkodott, akik a vasúti átjáró másik oldalán várakoztak a szabad jelzésre. Ők azonnal észlelték a veszélyt, és hang- és fényjelzésekkel próbálták figyelmeztetni az autó vezetőjét, azonban az nem állt meg, és a tragédia bekövetkezett.

Mozdony és autó ütközése

A szörnyű baleset során a mozdony nagyjából száz méteren keresztül tolta maga előtt az autót, amelyben ketten tartózkodtak. A nyírbátori hivatásos tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, és kiszabadították a sofőrt és utasát az összeroncsolódott járműből. Az autó utasa egy nyolc éves kislány volt, akit válságos állapotban mentőhelikopterrel szállítottak a nyíregyházi kórházba. A sofőrt földi úton vitték ugyanabba a kórházba, ahol mindketten sürgős orvosi ellátásra szorultak.

A helyszínen komoly mentési munkálatok zajlottak

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint mentőhelikopter érkezett a baleset helyszínére, és a tűzoltók segítettek a vonat utasainak leszállni, akiket egy másik szerelvény szállított tovább. A baleset körülményeit jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják a rendőrségi hatóságok.

A kislány életéért a kórházban még most is küzdenek az orvosok, és a tragédia körülményeit továbbra is vizsgálják a hatóságok. A baleset helyszínén készült felvételek megrázóak, és emlékeztetnek arra, milyen fontos a közlekedési szabályok betartása.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: mav.hu

 

2024-08-14 10:30:10 - Mindenegyben Blog