MindenegybenBlog

TOVÁBBRA IS KERESSÜK ŐKET, ELTŰNTKÉNT!- még van remény!

Folytatódik az Eltűntek Keresése a Verőcei Hajótragédia Után

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a közösségi médiában tájékoztatta a nyilvánosságot arról, hogy továbbra is keresik a verőcei hajótragédia eltűnt áldozatait.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, egy buliból hazafelé tartó társaság utazott azon a kishajón, amely szombat éjjel összeütközött egy szállodahajóval a Dunán, Verőce közelében. A hajó tulajdonosa, a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint három barátjuk együtt mentek szórakozni. A tragédia következtében egy férfi kijutott a partra, két embert holtan találtak meg, öt embert pedig továbbra is keresnek.

Kiterjedt Keresési Akciók

A rendőrség kedden közölte, hogy továbbra is folyamatosan keresik az eltűnteket, és a nyomozás jelenleg prioritást élvez. Sok kollégájuk alvás nélkül dolgozik a kutatásban.

„Maximálisan megértjük, hogy mindenki szeretné tudni, mi történt pontosan, de jelenleg egy nagyon komoly vizsgálat és nyomozás folyik, ami felülír mindenféle kíváncsiságot. Mindig annyit fogunk mondani, amennyit lehet. Eddig is ezt tettük” – tették hozzá. Kiemelték, hogy kiváló szakemberek dolgoznak az ügyön, és számukra a hozzátartozók a legfontosabbak.

A keresést a vízről, a szárazföldről és a levegőből egyaránt végzik. Verőcétől délre a teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összesen 95 emberrel, 25 hajóval és drónokkal kutatja át. A Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet is részt vesz a keresésben. A part menti területeket szárazföldi egységek vizsgálják át.

Segítségkérés a Lakosságtól

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól és kirándulóktól, hogy ha bármit észlelnek, ami a balesettel összefüggésben lehet, azonnal hívják a 112-es segélyhívó számot.

2024-05-22 13:18:56 - Mindenegyben Blog