MindenegybenBlog

Tordai Terit az unokái tanították meg Facebookozni

Tordai Teri, a Kossuth-díjas színész ikon, unokáinak köszönhetően ismerkedett meg a Facebook világával. A színésznő lányával, Horváth Lilivel együtt adott interjút a közösen játszott és nagy népszerűségnek örvendő színdarabjuk, Pataki Éva: "Nőkből is megárt…" kapcsán, melyet immár öt éve mutatnak be sikeresen a Bethlen Téri Színházban. A beszélgetés során a két időtlenül tehetséges művésznő nem csupán a darab mögötti kulisszatitkokat tárja fel, hanem betekintést engednek a közöttük lévő különleges kapcsolatba és arról is beszélnek, hogy milyen tanulságokat vontak le a pandémia idejéből.

– Nagyon jó, hogy újra játszhatunk a nagy szünet után. Ilyenkor minden előadást fel kell újítanunk, olyan ez, mint egy premier, közben mégsem, hiszen a Nőkből is megárt… mögött öt év van már – mondta Lili.

– Olyan jó élmény ez a munka a Bethlen Téri Színházban; hogy a Pataki Éva darabját játsszuk, aki régi ismerős, illetve hogy egy fiatal rendezőnő rendezett minket a lányommal. Nem beszélve arról, hogy Gáspár Anna szervezte meg, hogy idejöjjünk a Bethlen Téri Színházba. Ennek a helynek van egy hangulata, ami miatt olyan, mint egy kis Vígszínház, mint egy ékszerdoboz – vélekedett Tordai Teri.

A két színésznő azt is elárulta, hogyan élték meg a pandémiát és mit tanult az unokáitól Tordai Teri.

[LAPOZAS]

– Az első sokk után csak szabadlevegőn, kerítésen keresztül találkoztunk. Én vásároltam be Mamának az otthoni dolgokat, hogy ő ne járjon ki. Aztán örökbe fogadtunk egy kiskutyát Molly-t és nagyokat sétáltunk a természetben Mama Janó kutyájával együtt – mondta Lili.

– Nekem nehéz volt. A tavalyi karácsony nem volt igazi örömünnep. A szeretet összetartott minket, de mindenkin ott volt a maszk, ezért nem lehetett igazi, családi örömmel ünnepelni. Soha életemben nem telefonáltam ennyit; Pásztor Erzsike csodálkozott, hogy „Teri, ennyit keresel?” De ugyanúgy Béres Ilonát, Halász Juditot, Piros Ildikót is sokat hívtam… és azóta is tartjuk ezt a szokásunkat – mesélte Tordai Teri, aki igazi technikai zseni lett az unokáinak köszönhetően az utóbbi másfél évben.

– Mindig kinevettek, hogy le vagyok maradva, nincs okostelefonom és nem tudok semmit. Mindenki itt posztol, ott posztol… ez a darabban is benne van, hogy én ezt bizony a büdös életbe nem fogom megtanulni. Na ez nem igaz! Vettünk közösen egy tabletet, és a középső unokám, a 13 éves megtanított engem, hogyan használjam a Facebookot, a Messengert és a Google-t. Egyet nem tudok, bár lehet az szerencse: sokszor szólnék hozzá bejegyzésekhez, de ennyire még nem vagyok profi ebben – mesélte Tordai Teri, majd az is kiderült, hogy Horváth Lili várja-e a nagymamaságot.

2024-01-28 16:43:39 - Mindenegyben Blog