MindenegybenBlog

Teljesen elszabadult a pokol - Mérő Vera durván nekiment a Nőnek magát tartó Imane Khelifnak !Hatalmas pofont kapott .Ilyenre még nem volt példa.

 

Teljesen elszabadult a pokol - Mérő Vera durván nekiment a Nőnek magát tartó Imane Khelifnak !Hatalmas pofont kapott .Ilyenre még nem volt példa.

 

Megnéztem a "mérkőzést" (bocs, de nem tudom idézőjelek nélkül leírni egy mészárszékről, hogy meccs), állást foglalok hát a konkrét eset kapcsán is. Angela Carini minden dühe és csalódottsága jogos. Az ő álmát ellopták, Carinit kisemmizték, kifosztották. Pedig fantasztikus teljesítmény, hogy 46 másodpercig kitartott.

A győztes sem lehet boldog, legalábbis remélem, nem az. A "mérkőzésen" annak tűnt. Pedig elég nagy baj, ha boldog, ugyanis akkor nem látja, micsoda táptalajt adott a transzfóbiának és az interszexuális emberek kirekesztésének. Nem látja, hogy transznemű és interszex embereket - közvetve miatta - érő gyűlölet-bűncselekményeknek ágyazott meg, hogy a saját, eleve kiszolgáltatott és elnyomott sorstársait lökte az oroszlánok elé.

Az, hogy a tesztoszteron-teszten megbukott transz- vagy interszexuális nő indulhatott az Olimpián, szégyen. Angela Carini álmát ellopták. És az övével együtt jó időre ellopták a transznemű és interszexuális emberek álmát is, hogy békében, előítéletek és megkülönböztetés nélkül élhessenek.

Frissítés: nem találok kellően hiteles forrást, de felmerült, hogy nem transzneműség vagy interszexualitás okozza a versenyző szervezetében a férfi tesztoszteron-szintet, hanem hiperandrogénizmus. Vagyis nőnek született, hormonális rendellenességgel. A tesztoszteron szintetikusan adagolva doppingszer, a tesztoszteron maximális engedélyezett szintje szigorúan meghatározott. Ha - a transzneműekhez hasonlóan - a versenyző nem hajlandó tesztoszteron-blokkolót szedni, vagyis férfi tesztoszteron szinttel edz évekig, akkor az is mindegy, hogy a verseny idején milyen a hormonszint, mert a tisztességtelen versenyelőny még évekig érezhető. Borzasztó nehéz ez, mégis egyszerű: ha nincs az a teljesítmény és felkészülés, hogy valaki egy női tesztoszteron szinttel eséllyel versenybe szálljon egy férfi szinttel, akkor ez ennyi. Az adottságoktól és befektetett munkától függetlenül behozhatatlan előny nem lehet tisztességes.

Frissítés 2.: Több korábbi ellenfele megverte Imane Khalifot: az algériai ökölvívó 9-5-ös mérleggel a 2022-es világbajnokságon ezüstérmes és tokiói olimpián negyeddöntős volt. 2023 márciusában az IBA eltiltotta az aranyérem elleni küzdelemtől, mivel megbukott a tesztoszteron- és a nemi alkalmassági teszteken.

 

 

……

 

2024-08-02 13:31:46 - Mindenegyben Blog