Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szenzációs hír! EZZEL A JOGSZABÁLLYAL TÖBB SZÁZEZER magyar kap nem várt pénzt a BANKSZÁMLÁJÁRA!!! Sokan 200 ezer forint körüli összegrA számíthatnak!
Mindenegyben Blog - 2020. május 12. (kedd), 09:20

Szenzációs hír! EZZEL A JOGSZABÁLLYAL TÖBB SZÁZEZER magyar kap nem várt pénzt a BANKSZÁMLÁJÁRA!!! Sokan 200 ezer forint körüli összegrA számíthatnak! (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 máj 12

Az igények számának drasztikus emelkedése miatt a bankszámlára, illetve bankkártyára történő átutalás a megszokottnál hosszabb időt vesz igénybe – írták.

Sokan panaszkodnak a közösségi médiában az átutalások lassúságára,de a cég türelmet kért. Beszámolók szerint több hét is eltelhet, mire a bankszámlákon megjelenik a repülőjegy ellenértéke.

Kötelezően jár a pénzvisszatérítés

Hirdetés
[ ]

Sok társaság azonban nem ajánlja fel a pénzvisszatérítést, ami az uniós rendelet szerint kötelezően járna az utasoknak, akik nem kötelesek elfogadni más ajánlatot – mutatott rá Bolyó Anikó.

A cégvezető azt javasolta, hogy akkor se töröljük az utat, ha tudjuk, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudunk elutazni. A cégek sokszor az utolsó percig kivárnak és

arra játszanak, hogy az utasok töröljék az utat, így nem kell visszatéríteni a jegy árát.Beszéltünk egy utassal, aki Barcelonába indult volna március végén, amikor már életbe léptek a beutazási korlátozások, így végül nem utazott el a járattal. A légitársaság szempontjából lényegtelen, milyen indokból nem jelent meg az utas a repülőtéren, így jogilag nem kötelezhető, hogy visszatérítse a jegy árát.

Az érintett utas szerint ez méltánytalan és jogi úton keres megoldást. Bolyó Anikó szerint a légitársasághoz nem fordulhat kárigénnyel, mivel az teljesítette szolgáltatási kötelezettségét.

Jogi szempontból kissé bonyolultabb az a kérdés, hogy

a szigorú utazási korlátozások bevezetése előtt miért törölték járataikat egyes légitársaságok,mert erre is volt példa. Március elején és közepén már drasztikusan visszaesett a forgalom, viszont az egyes országok még engedték a ki- és beutazást.

Feltételezhetően azért történtek ezek a járattörlések, mert nem volt elég utas, és a cégek úgy értékelték, hogy nem éri meg például tíz-egynéhány emberrel elindítani egy gépet, mert az mindenképpen veszteséget jelent.

A légitársaságok a koronavírus-járványra hivatkozhatnak, de ezekben az esetekben meg kell nézni az egyes országok mikor hozták meg korlátozó szabályaikat. Ezekben az ügyekben a bíróság dönthet majd, és ez évekbe telhet – fogalmazott a Fligth Refund szóvivője.

Amennyiben a bíróság a légitársaságok ellen ítélne és a törléseket nem vis maior esetnek nyilvánítaná, akkor a pénzvisszatérítés mellett kártalanításra is igényt tarthatnak az utasok.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés