MindenegybenBlog

Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 17 éves kispesti fiú Az épületben két másik gyermek is rosszul lett, ők kórházba kerültek.

Egy tragikus esemény során egy 17 éves fiatal vesztette életét szén-monoxid-mérgezés következtében szombat hajnalban Budapest XIX. kerületében, a Wekerletelepen.

Korai órákban, hajnali fél egy körül érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez, hogy szén-monoxid okozta mérgezés történt Kispest egyik részén. A Wekerletelepi környékén található kétszintes családi házban egy 17 éves fiatal esett áldozatul a halálos gáznak, sajnálatos módon az életét már nem lehetett megmenteni. Az ingatlanban tartózkodott még két további gyermek is, akik szintén megbetegedtek és kórházi ellátásra szorultak.

A tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei még nyitott ablak mellett is nagy koncentrációban tudták kimutatni a mérgező gázt, amely feltehetőleg a kémény nem megfelelő huzata miatt keletkezett.

A katasztrófavédelem kiemeli, hogy idén már tizenöten haltak meg szén-monoxid-mérgezésben. A szén-monoxid színtelen, szagtalan, rendkívül mérgező gáz, ami a nyílt égésterű fűtőeszközök és vízmelegítők rossz levegő-utánpótlása, tökéletlen égése esetén keletkezik. A közlemény hangsúlyozza, hogy

[LAPOZAS]

címlapfotó:illusztráció!

2023-12-31 13:03:35 - Mindenegyben Blog