Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Szemüvegesek figyelem! Ha olvasó- vagy állandó szemüveget hord, akkor ez törvény érdekelni fogja! Az emberek 99%-a nem tud róla, pedig minden szemüvegest érint! Itt tájékozódhat!
Mindenegyben Blog - 2017. november 03. (péntek), 09:25

Szemüvegesek figyelem! Ha olvasó- vagy állandó szemüveget hord, akkor ez törvény érdekelni fogja! Az emberek 99%-a nem tud róla, pedig minden szemüvegest érint! Itt tájékozódhat! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2017 nov 03

Átlagosan körülbelül 3 évente cserélnek szemüveget a magyarok. Bár a divat is nagy szerepet játszik a döntés meghozatalakor, ám az okok között a legfontosabb még mindig egészségügyi, nevezetesen a szem állapotának romlása, a dioptria megváltozása.

Mivel a szemüvegek egyre könnyebbek és kevesebb anyagból készülnek, így az emberek hajlamosak azt gondolni, hogy mindent kibírnak. Ez azonban koránt sincs így, vigyázni kell rájuk, mert törékenyek. Ha azonban mégis megtörténik a baj, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, milyen fogyasztóvédelmi jogok illetnek meg minket.

Van rá garancia

[ ]

A szemüvegek és az optikai eszközök szempontjából a tartós fogyasztási cikkek kötelező jótállásáról szóló kormányrendelet az irányadó. Vagyis ha a bruttó vételár meghaladja a 10 ezer forintot, akkor egyéves jótállás vonatkozik rájuk.

Ha tehát a vásárlást követő egy éven belül “meghibásodás” történik, és a hiba jellege indokolja, akkor ugyanazokkal a szavatossági jogokkal élhet a fogyasztó, mint más esetben is. Kérhet javítást, cserét, árleszállítást vagy vételár-visszafizetést. Ha egy éven túl történik a panasz, akkor viszont már a fogyasztónak kell bebizonyítania, hogy a szemüveg gyári hibás vagy anyaghibás, amiért kártalanítást kér – magyarázta Kolyvek Antónia, a Budapesti Békéltető Testület szóvivője a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

szemüveg elkészítésekor érdemes érdeklődni arról, hogy az optikai üzlet vállal-e garanciát arra az esetre, ha például ott rossz dioptriát állapít meg a látásvizsgálatnál, és az alapján készül el a lencse. Illetve nem árt tájékozódni a szerződéskötési feltételekről sem – tette hozzá.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés