MindenegybenBlog

Sokkot kaptam mikor megtudtam ,hogy anyósom mosogatógép-tablettát vesz, annak ellenére, hogy nincs mosogatógépe: Miután megtudtam miért, én is vettem azonnal egy csomagot az egész évre!

7 szuper trükk, amiért te is így teszel majd!

Csodajó háztartási trükköket mutatunk, próbáld ki, hogy csillogó-villogó, higiénikus lakásban élhess! Csupán mosogatógép kapszulára lesz szükséged!

1. Sütő megtisztítása

Ne ess kétségbe, ha borzasztóan néz ki a sütőd! Oldj fel egy kapszulát meleg vízben, majd egy szivacs segítségével töröld át a sütőt alaposan. Húzz a művelethez egy gumikesztyűt, mert nagyon koncentrált levet fogsz kapni. Ezután töröld át a sütőt egy tiszta szivaccsal is, hogy megszabadulj a vegyi anyagoktól.

2. A mosógép kellemetlen szagának megszüntetése

A mosógép nedvessége, a szennyeződések és a mosószer felhalmozódása kellemetlen szagokat okozhat, ha nem karbantartjuk megfelelően. Szerencsére van egy nagyon hatékony trükk a probléma megoldására. Ehhez 2 mosogatógép-tablettára lesz szükséged, amiket be kell tenned a mosógép dobjába. Ezután indíts el egy üres mosási ciklust, és örülj a meglepő eredménynek!

Ezzel a trükkel nem csupán a szagokat tüntethetjük el, de megelőzhetjük a penész és a baktériumok elszaporodását is a mosógépben, így hosszabbítva a gép élettartamát.

3. A csövekben lévő szagok elleni küzdelem

Akár a konyhában, a WC-n, akár a fürdőszobában, fontos a csövek karbantartása, hogy elkerüld a kellemetlenségeket, amelyekhez profi szerelőre lenne szükség. Ehhez a trükk nagyon egyszerű: tegyél egy tablettát a szifonba, és lassan önts rá 1 liter forró vizet. Ez feloldja a tablettát, és eltávolítja a szennyeződéseket, megkönnyítve azok lefolyását. A legjobb eredmény érdekében öblítsd le az egészet fehér ecettel.

4. Tepsik tisztítása

Az odaégett tepsiket könnyen meg tudod tisztítani a mosogatógép kapszula segítségével. Önts a tepsibe forró vizet, majd dobj bele egy darabokra tört kapszulát. Hagyd egész éjszaka állni, meglátod reggelre olyan lesz, mint új korában a tepsi. Ne felejtsd el alaposan kimosni tiszta vízzel.

5. Ruhafehérítés

A meleg vízben feloldott kapszula nagyon hatékony ruhafehérítő, de a foltoktól is megszabadít. Egy éjszakán át kell áztatni ebben a vízben az elszíneződött fehér ruhákat, majd másnap ki lehet mosni a megszokott módon.

6.Zsírfoltok ellen

Ha a gyerek zsírkrétával rajzolt a falra, nyugodtan töröld le mosogatókapszulás meleg vízzel, ezzel hatékonyan megszabadulhatsz a foltoktól. Egy dologra azonban vigyázz, hogy csak akkor használd, ha a falon a festék vízálló.

7.Mosógép megtisztítására

Hatékonyan megszabadít a vízkő lerakódásoktól, és a baktériumoktól. Indíts el egy mosást ruhák nélkül, állítsd magas hőfokra, és tegyél a gépbe egy-két mosogatókapszulát.Ezzel a művelettel meghosszabbíthatod a mosógéped életét.

 

2024-07-15 06:25:47 - Mindenegyben Blog