MindenegybenBlog

– Sokkoló hírt kaptunk reggelre – Fia jelentette be, hogy meghalt a magyarok közkedvelt színésze

Feketébe borult az ország: elhunyt a közkedvelt színész, John Amos, 84 éves korában. A szomorú hírt fia, Kelly Christopher Amos jelentette be a nyilvánosságnak, mély gyásszal közölve, hogy édesapja „átváltozott”.

John Amos-t a magyar közönség leginkább a „Good Times” című sorozatban nyújtott felejthetetlen alakításáról ismerhette, valamint az 1977-es „A Gyökerek” minisorozatban játszott idősebb Kunta Kinte szerepéről, amiért Emmy-jelölést is kapott. Szerepei révén sokak számára olyan karakterré vált, akit a televíziós apjukként szerettek.

 

Karrierje előtt Amos sportolóként kezdte pályafutását, amerikai futballt játszott a Coloradói Állami Egyetemen, majd rövid ideig a Denver Broncos és a Kansas City Chiefs csapataiban is kipróbálta magát. Miután elhagyta a sportot, a szórakoztatóiparban talált új célokat, ami a Mary Tyler Moore Show-ban kapott szereppel indult be igazán.

Az 1977-es „A Gyökerek” minisorozat azonban hozta meg számára az igazi elismerést, az idős Kunta Kinte szerepéért kapott Emmy-jelölésével. Emellett a filmes karrierjében is maradandót alkotott, például az „Amerikába jöttem” című vígjátékban, ahol egy gyorsétterem vezetőjeként tűnt fel.

Fia szívszorító szavakkal emlékezett meg róla: „Aranyszívű ember volt... és szerette őt az egész világ. Apám jó életet élt. Az öröksége tovább él a televízióban és a filmjeiben.”

John Amos emlékezetes alakításaival örökre nyomot hagyott a tévéképernyőkön és a filmvásznon, így az emberek szívében továbbra is élni fog.

 

2024-10-03 05:04:32 - Mindenegyben Blog