Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Segítség kell! Depresszióig hajtják magukat a kisiskolások: sokuknak már az öngyilkosság is eszébe jutott
Mindenegyben Blog - 2020. január 25. (szombat), 22:57

Segítség kell! Depresszióig hajtják magukat a kisiskolások: sokuknak már az öngyilkosság is eszébe jutott (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 jan 25

Fiatalok alkoholfogyasztási szokásai

15 évesen indulhat a piálás

Hirdetés
[ ]

Alkohol segítségével eresztik ki a gőzt a középiskolások. A Szétcsúszva program megbízásából készült kutatás szerint 80 százalékuk 15 évesen vagy annál is hamarabb ivott először, minden harmadik pedig rendszeresen fogyaszt alkoholt. Leggyakrabban égetett szeszt isznak, ezt követi a sör és a bor. A középiskolás korú fiatalok alig 3 százaléka nem ivott még soha. Összességében minden harmadik fiatal életének része az alkohol, de sokan mondják, tudják, mikor elég.

Kommentár

Hagyjuk pihenni!

Az iskola nem csupa móka, kacagás a gyerekeinknek, hanem kőkemény munka. Pont olyan nehéz, mint apának meg anyának. Egy-egy munkás nap után, felszültséggel tele éppen csak enni akarunk valamit, aztán pihenni, aludni. És most képzeljük el gyerekünket. Reggeltől délutánig ül az iskolapadban, figyelnie, tanulnia kell, majd amikor ezzel végzett, soknak jön a különóra, edzés, és ne feledjük a házi feladatot.

Számoljuk ki! Egy átlagos gimis diáknak 30-33 tanórája van (tesit, éneket, rajzot nem számítva). Adjuk hozzá a felkészülést (házifeladat-írás, tanulás) ez tanítási óránként minimum 30 perc. Adjuk össze, és megkapjuk az eredményt: gyerekeink hetente 50-60 munkaóra között teljesítenek, ami egy felnőttet is megvisel. Ráadásul az életkori sajátosságaikra sem figyelünk oda.

Egy kamaszban rengeteg biológiai változás megy végbe, simán kellene 10 órát aludniuk. Csakhogy nálunk az iskolát legkésőbb 8-kor kezdik, pedig egy tini bioritmusát nézve inkább 9-kor kellene. Úgy tűnik azonban, a gyerekek érdekeit, teljesítőképességüket nem nagyon vesszük figyelembe, pedig a mi dolgunk lenne, hogy ők kipihentek és boldogok legyenek, élvezzék, hogy gyerekek, amíg csak lehet.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés