Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Segítség kell! Depresszióig hajtják magukat a kisiskolások: sokuknak már az öngyilkosság is eszébe jutott
Mindenegyben Blog - 2020. január 25. (szombat), 22:57

Segítség kell! Depresszióig hajtják magukat a kisiskolások: sokuknak már az öngyilkosság is eszébe jutott (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 jan 25

A táblázat azt mutatja, hogy egyre kevesebben foglalkoznak a helyes táplálkozással, a mozgással.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének alelnöke szerint a fáradékonyságnak egyrészt élettani okai vannak, másrészt az iskola is túlterheli őket. – Egy ötödikes gyereknek 26 tanórát kell teljesítenie egy héten, ehhez jönnek még hozzá a különböző művészeti szakkörök, iskolán kívüli magánórák, a sport, a házi feladatokról nem is beszélve – kezdte a szakember.

Hirdetés
[ ]

– A középiskolásoknak már 35-37 órájuk van, az egyetemi előkészítőkkel, korrepetálásokkal együtt heti 50-60 órából áll a „munkaidejük”, ami félelmetes szám. Nem csoda tehát, hogy fáradékonyságra panaszkodnak – mondta Totyik. Mindezek mellett pedig különösen fontosnak tartja, hogy a tananyag mennyiségét csökkentsék, a hangsúlyt pedig a készségek fejlesztésére helyezzék, hiszen a tanulóknak később erre lesz leginkább szükségük a versenyszférában.

Aggodalomra ad okot, hogy minden negyedik gyerek gondolt már az öngyilkosságra. Makai Gábor pszichológus szerint ezeket a gondolatokat minden esetben komolyan kell venni. Mint mondta: ne söpörjük a szőnyeg alá, ha gyermekünk hangulata hirtelen 180 fokos fordulatot vett.

– A kamaszoknak ugyanúgy szüksége van a pihenésre, mint egy felnőtt, dolgozó embernek. Vannak kötelezettségek, amelyeknek eleget kell tenni, túlfeszíteni azonban nem szabad a húrt, mert kialakul a teljesítmény-szorongás. Ilyenkor a gyerek tényleg jól és gőzerővel tanul, de félelemből: tart attól, hogy nem fogadják el, nem szeretik, és nem ismerik el, ha nem kizárólag ötöst hoz – figyelmeztetett a pszichológus, aki szerint a kamaszkor különösen nehéz, hiszen a tinik ilyenkor keresik önmagukat, kik ők, mi a helyük a világban, ehhez jön hozzá minden más probléma.

Javulnak, de még az átlag alatt

Minden területen – szövegértésben, matematikában és a természettudományokban is – javult a 15 éves magyar tanulók teljesítménye a legújabb képességeiket elemző nemzetközi kutatási program, avagy a PISA-felmérés szerint – erről decemberben beszélt Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár. A magyar diákok a mostani felmérésen 4-6 ponttal jobban teljesítettek, ez azonban hibahatáron belüli érték, így a teljesítményekben látszó enyhe javulás még mindig OECD-átlag alatti szinteket jelent.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés