Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rossz hírt közölt Zacher Gábor: rengeteg magyart érint!
Mindenegyben Blog - 2021. május 30. (vasárnap), 08:34

Rossz hírt közölt Zacher Gábor: rengeteg magyart érint! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 máj 30

Mennyit költünk gyógyszerekre?

Egy magyar háztartás egészségüggyel, illetve egészséggel összefüggő kiadásai meghaladják az évi 180 ezer forintot, aminek megközelítőleg harmadát (kb. 60 ezer forint) költik gyógyszerekre.

A kifejezetten egészségügyre fordított összeg - amiben nincs benne például a masszázs vagy a gyógyüdülés - háztartásonként körülbelül 130 ezer forint évente, aminek közel felét teszik ki a gyógyszerekre költött forintok.

Hirdetés
[ ]

Fejenként lebontva ez azt jelenti, hogy egy évben valamivel több mint 25 ezer forintot adunk ki gyógyszerekre. Ebből 18 ezer forintot fizetünk a receptköteles, és 7 ezer forintot a recept nélkül is kiváltható orvosságra.

Feketén is megvesszük, ha kell

Az internet sok mindenre lehetőséget ad, többek között arra is, hogy gyógyszert vegyünk - akár feketén is. Az OTC (nem receptköteles) gyógyszerektől a vénykötelesekig széles a paletta, bármi beszerezhető.

A toxikológus szerint az árak itt kicsit borsosabbak, mint a gyógyszertárakban, de aki egyszer függő lett, az hajlandó magasabb áron is megvenni ezeket. Pontos adatokat nehéz arra vonatkozólag mondani, hogy mennyien vásárolhatnak feketén, de megközelítőleg az altató- és nyugtatópiac bevételeinek 5-8 százalékát a feketepiac adja.

Kiben bízunk, ha gyógyszerekről van szó?

Zacher Gábor egy szomorú trendre is felhívta a figyelmet, a magyarok többsége ugyanis nem az orvosokban bízik, hanem a laikusok véleményére ad:

"A laikusoknak kiemelkedően fontos szerepük van, sokan támaszkodnak ugyanis a szomszédasszony véleményére, ha gyógyszerszedésről van szó."

A felmérések ennek kicsit ellentmondanak, a Szinapszis Piackutató és Tanácsadó Kft. által készített kutatás szerint az egészségüggyel kapcsolatos információkat elsősorban az orvosoktól és patikusoktól szerezzük be, amit az online egészségügyi portálok követnek. Ezeken felül a családtagok és az ismerősök véleménye is sokat számít.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés