MindenegybenBlog

RENDKÍVÜLI!⚠️Helikopterrel mentik az embereket Ausztriában, Bécsben már elérte a házakat a víz-VIDEÓ

Black Hawk helikopter mentett embereket Ausztriában – Egyre súlyosabb a helyzet az áradások miatt

Az Osztrák Fegyveres Erők egy Black Hawk S–70-es helikoptere vetette be magát az árvízhelyzet enyhítésére Ausztriában, a Markersdorf közelében zajló mentési munkálatok során. A helikopternek eddig két ember életét sikerült megmentenie, akik közvetlen életveszélyben voltak az áradások miatt – jelentette a Kronen Zeitung.

Alsó-Ausztriában is rendkívül súlyos a helyzet, ahol az állam önkénteseket keres, hogy segítsenek a homokzsákok feltöltésében a Tulln térségében. Bécsben is egyre nagyobb az árvízveszély, a Penzing kerületben az első házakat már elöntötte a víz.

Bakonybélben több mint 87 milliméternyi csapadék hullott le, ami drámai helyzetet teremtett a környező régiókban is. A Hungaromet szerint a térségben egy újabb alacsony nyomású központ helyeződött el, ami további esőzéseket hozott, mivel a Boris ciklon megerősödő csapadékrendszere továbbra is a régió fölött mozog. A ciklon következtében az ország több pontján kiadós esők sújtják a lakosságot.

Na Jesenicku stále probíhá společně s hasiči evakuace. Ve spolupráci s AČR jsou nasazeny vrtulníky - policejní i vojenský. Pomáhají primárně se záchranou osob z nepřístupných oblastí a také zajišťují zásobování.#policieolk pic.twitter.com/n6yXDjjdeU

— Policie ČR (@PolicieCZ) September 15, 2024

A Hungaromet arról is beszámolt, hogy a ciklon hátoldalán az izobár vonalak sűrűsödtek, különösen az Észak-Dunántúlon és a Balaton térségében fordultak elő nagy területen viharos, néhol erősen viharos szél. A széllökések helyenként meghaladták a 90 km/h-t, sőt a Kab-hegyen elérték a 131 km/h-t, ezzel új országos szélrekordot felállítva.

Az áradások és a viharos szél miatt a helyzet egyre kritikusabb, így az önkéntesek és a mentőegységek szerepe kiemelten fontos a károk enyhítésében.

2024-09-15 14:08:59 - Mindenegyben Blog