Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Rendkívüli Figyelem! Közlemény érkezett az 55 év felettieknek a Nemzetgazdasági Minisztériumtól! Ha Ön is ebbe a korosztályba tartozik, nem árt ha tud erről
Mindenegyben Blog - 2019. július 29. (hétfő), 22:41

Rendkívüli Figyelem! Közlemény érkezett az 55 év felettieknek a Nemzetgazdasági Minisztériumtól! Ha Ön is ebbe a korosztályba tartozik, nem árt ha tud erről (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 júl 29

Az idősödő munkavállalók foglalkoztatása iránti igényt ugyanakkor növelik a demográfiai változások, mivel a születések száma az utóbbi évtizedekben jelentősen csökkent: míg 1990-ben Magyarországon az élve születések száma 120 ezer és 125 ezer között volt, 2017-ben ez a szám csupán 90-95 ezer körül van – tette hozzá.Simon Attila kérdésre válaszolva kifejtette: 70 ezerre tehető azok száma, akik nyugdíj mellett vállalnak munkát, foglalkoztatási rátájuk 2,4 százalék, míg az uniós átlag 5,6 százalék.

Kiemelte: a magyar nemzetgazdaságnak a nyugdíjasok nagyobb arányú foglalkoztatására van szüksége, épp ezért a kormány az egyik munkaerőpiaci tartalékként tekint erre a munkavállalói rétegre.

Hirdetés
[ ]

A Nemzetgazdasági Minisztérium munkavédelmi főosztályának adatai szerint az idősödő munkavállalók foglalkoztatásánál a legnagyobb munkavédelmi kockázatot a feldolgozóipar, a szállítás, raktározás, az egészségügy és a szociális ellátás jelenti – olvasható az EU-OSHA helyszínen kiadott közleményében.

Az EU-OSHA demográfiai előrejelzése szerint 2030-ra már minden harmadik aktív európai munkavállaló az 55-64 éves korosztályból kerül majd ki.

Forrás : MTI

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés