MindenegybenBlog

Pistit gúnyolták az osztálytársai ,vonat elé ugrott....Részvétünk

Még felhívta az egyik barátját, hogy elbúcsúzzon tőle, aztán a vonat elé ugrott egy 16 éves fiatal Sümegnél – adta hírül a Tények. Feltehetően azért vetett véget az életének, mert a társai gúnyolták, csúfolták a súlya miatt.

A 16 éves sümegi fiút testsúlya miatt csúfolták, gúnyolták az iskolában.

Még hétfőn gázolta el a vonat a 16 éves Pistit Sümegen, aki feltehetően azért lépett a sínekre, mert már nem bírta tovább elviselni, hogy iskolatársai a testalkata miatt zaklatják. A Sümegi középiskolában 4-5 fiú rendszeresen kipécezte magánat az eladónak tanuló fiút. A súlya miatt Big Macnek vagy padhajlítónak gúnyolták, de arra is akadt példa, hogy videón készítettek arról, hogyan kínozzák a fiút. A rendőrség egyelőre közigazgatási eljárásban vizsgálja az ügyet.

Pisti esete sajnos nem egyedi: az UNICEF Magyarország 2022-es felméréséből kiderült, hogy a magyar középiskolások  66 százalékát a tanulmányai során rendszeresen éri vagy érte fizikai, lelki vagy verbális erőszak, az esetek csaknem felében napi szinten. A szakképző iskolákban és az általános iskolákban jellemzőbb volt a fizikai erőszak.

A bántalmazási esetek kimagasló többségében az osztálytársak az elkövetők, de előfordul, hogy az iskolai közösség más tagjai, esetenként a tanárok is részt vesznek a bántalmazásban (21 százalék). A lelki bántalmazási formák is gyakoriak az iskolákban, ilyen például egy közös programból való kizárás, kiközösítés vagy a verbális agresszió. Minden második iskolában bántalmazott gyerek zaklatása egyébként online is folytatódik, az esetek nagy részénél a zaklató itt is egy osztálytárs.

A legtöbben először a szülőkhöz, osztályfőnökhöz és az osztálytársakhoz fordulnak, akiknek köszönhetően javul is helyzetük. A válaszadók negyede azonban úgy érzi, hogy senkivel nem tudja megosztani a problémáját.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd a krízishelyzetben lévő 24 év alattiaknak rendszeresített, ingyenesen hívható 116-111 telefonszámot!

A tini bántalmazásáról még videó is készült, amelyen az is jól látható, hogy az úton hazafelé az iskolából kirúgják a lábát, ő pedig a földre esik. Ezt követően a többiek ki is nevették.

A fiú édesapját az a barát értesítette, akit felhívott, mielőtt a sínekre lépett volna, de ekkor már késő volt. A fiatalember szülei sokkban vannak, azonosítani sem tudták fiukat, egy ismerősüket kérték meg rá. A rendőrség általános közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet – írták.

CÍMLAPFOTÓ:ILLUSZTRÁCIÓ!

2023-11-11 09:28:43 - Mindenegyben Blog