MindenegybenBlog

Péterffy Tamás a világ leggazdagabb magyarja - és keményen nekiment Sorosnak

Péterffy Tamás a világ 82., az USA 31. leggazdagabb embere. Donald Trump amerikai elnök klubjának, a Mar-a-Lago szomszédságában él West Palm ­Beachen, ahol republikánus barátaival hetente többször is vacsorázik, és nem egyszer adott tanácsot személyesen az elnöknek is. Minderről a most megjelent Forbes magazin magyar kiadása számol be, interjút is készítettek a világ leggazdagabb magyarjával.
Az üzletember húszévesen, angoltudás nélkül próbált szerencsét Amerikában / Fotó: Forbes
 
[adSulvo]
 

Péterffy 11,1 milliárd dolláros, átszámítva közel 3000 milliárd forintos vagyona nagyjából kétszer akkora, mint a tíz leggazdagabb magyaré, akiknek együttvéve mintegy 1500 milliárd forintjuk van. Összehasonlításképp: a leggazdagabb itthon élő magyar, Csányi Sándor OTP-elnök Péterffy vagyonának a tizedével rendelkezik, 294 milliárd forintot tudhat magáénak.

Soros Györgyöt előzte meg a listán, akiről markáns véleménye van / Fotó: AFP
 
 
 

Péterffy a közelmúltban érte be Soros Györgyöt, miután a magyar származású milliárdos vagyona jelentős részét felajánlotta alapítványának. Az üzletember életében egyszer találkozott Soros Györggyel, és a Forbesnak azt is elmondta, hogy egyáltalán nincs jó véleménnyel róla. Úgy gondolja, Amerikában nincs diktatúra, Soros mégis pénzeli a zavarkeltőket, a CEU pedig csupán egy csatorna arra, hogy a pénzt azon keresztül oda tudja nyomni, ahol nem lehet követni.

A Forbes interjút készített Péterffyvel
[LAPOZAS]

2017-10-31 21:22:56 - Mindenegyben Blog