MindenegybenBlog

Perceink vannak hátra! Kiadták a riasztást! Jön a vihar! brutális 90 km/h szél, jég, zivatarok! Mutatjuk hol kell rá számítani!

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.10.02. szerda éjfélig

SZERDA:Ma a Dunántúl északi felén a 24 óra alatt lehulló csapadék mennyisége nagy területen 30 mm körül, illetve afölött alakulhat, de a magasabban fekvő körzetekben meghaladhatja a 40 mm-t is. Emellett délnyugaton és a főváros térségében is 20 mm-t meghaladó 24 órás csapadékösszeg várható. Délután délnyugaton az intenzívebb csapadékgócokban kis eséllyel villámtevékenység előfordulhat.

 

 

Csütörtökön egy mediterrán ciklonnak köszönhetően marad a felhős, esős, záporos idő. Dél felől érkezik a csapadék, az ország túlnyomó részén délután szükség lesz az esernyőkre. A Dunántúlon feltámad az északias szél. Az átlagosnál hűvösebb időre készülhetünk, délután mindössze 12-17 fokot mutathatnak a hőmérők. Pénteken dél felől újabb kiadós csapadékhullám vonul át. Estére a legtöbb helyen már megszűnik az eső. Az élénk, erős északi, északkeleti szélben 11-19 fokot mérhetünk. Hétvégén már csökken a csapadék kiterjedése, vasárnap már több helyen előbukkanhat a nap.

Szombaton inkább már csak északkeleten eshet tartósabban, az ország többi részén elszórtan lehetnek záporok. A mérséklődő szélben 13-18 fok várható. Vasárnap már több helyen előbukkanhat a nap, számottevő csapadéktól már nem kell tartanunk.

2024-10-02 04:47:15 - Mindenegyben Blog