MindenegybenBlog

Pár nap múlva irdatlan poloskainvázió jön Lehűlést várják és jönnek!Van rá házi szer ami hetekig távol tartja a büdösbogarakat!Itt a recept.

A poloskák nagyon ellenálló rovarok, amelyeknek olyan bűzmirigyük van, amely erős szagú váladékot bocsát ki – a magyar nyelvben büdös bogárnak is hívják őket.”Aki már találkozott velük, tudja, hogy nem jó megérinteni, összepréselni őket, mert nagyon rossz szagúak. Ezek a “bogarak” elég nagyok, hangosan zümmögnek, és egyes helyeken naponta akár több tucat is megjelenhet.

Baranya, Békés, és Tolna vármegyében van a legtöbb poloska – legalábbis ezt jelzi az az országos poloskatérkép, amelyet a Bábolna Bio készített el korábban, és ami a szakértők szerint még ma is aktuális.

POLOSKA ELLENI HÁZISZER RECEPTJE:

Először is szükségünk lesz egy jó kis permetezőre, amit növényekhez, vasaláshoz vagy szövetekhez, ülőgarnitúrákhoz használhatunk, ha vízzel és öblítővel keverjük. Ha nincs ilyen, akkor bármelyik háztartási boltban beszerezhetünk egyet könnyen! A lényeg, hogy legalább fél literes legyen a flakon, mert a házi poloskaellenes szer csak így fog elférni.Beleöntünk fél liter langyos vizet, és hozzáadunk egy kávéskanál szódabikarbónát és fél kávéskanál ecetet.Alaposan rázzuk össze, és amint feloldódott, már használhatjuk is!Fontos, hogy alaposan permetezzük be vele az összes nyílászáró környékét és a legjobb eredmény érdekében az erkélyre is fújjunk belőle bőségesen! Nagyszerűen ható szer, hetekig távol tartja ezeket a undorító rovarokat.

KÉSZÍTS CSAPDÁT

Ehhez a verzióhoz egy műanyag flakonra, ragasztószalagra és egy lámpára lesz szükséged. Az alábbi videóban pedig megnézheted, hogyan készítheted el a poloskékat vonzó csapdát.

FOKHAGYMÁS PERMET

Hatékonyan működik a fokhagymás permet is. Fél liter vízben keverj el 1 evőkanál fokhagymaport, vagy nyomj bele 3 gerezd nyers fokhagymát és hagyd állni egy kicsit. Ezzel a permettel fújd be a növényeket, ablak-, ajtókereteket. A legjobb megoldás ha a külső felületeket kezeled ezzel a keverékkel, hogy ne legyen fokhagymaszag a lakásban.

ILLÓOLAJAK

Mentával vagy teafaolajjal is távoltarthatod a bogarakat. Az illóolajat hígítsd fel vízzel és a poloskák által gyakran látogatott területeket permetezd be.

2023-11-07 18:49:30 - Mindenegyben Blog