Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Országos támogatás - 560 Ezer forint jár sok családnak, egyedülállóknak, nyugdíjasoknak is! Kormányablakban igényelhető!
Mindenegyben Blog - 2024. június 10. (hétfő), 12:54

Országos támogatás - 560 Ezer forint jár sok családnak, egyedülállóknak, nyugdíjasoknak is! Kormányablakban igényelhető! (3. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 jún 10


A családi jövedelemhatár összege megegyezik a család fogyasztási egységeihez tartozó arányszámok összegének és az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 92%-ának szorzatával. (2015. február 28-ig az önym. 90%-áig kellett kiegészíteni a család jövedelmét. Az új szabályok szerint egy egyedülálló személy esetében a családi jövedelemhatár összege 26 220 Ft, mert a fogyasztási egység arányszáma:1, az önym. 92%-a: 26 220 Ft.)


Először meg kell határozni a család fogyasztási egységeihez tartozó arányszámok összegét. Például, ha egy családban két felnőtt és egy 10 éves gyermek él, akkor az arányszámok összege 1,0 + 0,8 + 0,6 = 2,4. meg kell szorozni az arányszámok összegét az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összege 92%-ával. 26.220Ft-tal 


Ez a szám a családi jövedelemhatár összege. Például, ha egy családban két felnőtt és egy 10 éves gyermek él, akkor a családi jövedelemhatár összege 2,4 x 26 220 =52.928Ft, ennyire kell kiegészíteni.


 


A rendszeres szociális segély ellátórendszerből történő kivezetésével megszűnik a családsegítés szerepe az aktív korúak ellátásában részesülők együttműködési kötelezettségének biztosításában.


 


Az egészségkárosodási és gyermekfelügyeleti támogatásra jogosult ellátotti kör részére speciális élethelyzetük miatt nem került előírásra együttműködési kötelezettség. A foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülő személyek pedig az állami foglalkoztatási szervvel kötelesek együttműködni.


Hivatkozás: 1993. évi III.tv. 33.§-37/C.§, az átmeneti rendelkezések vonatkozásában: 134.§, 134/B.§


 


Hirdetés
[ ]
Időskorúak járadéka


 


Jogosultság:


-a megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkező időskorú személyek részére nyújtott támogatás.


a) a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltött személy, akinek saját és vele együtt lakó házastársa, élettársa jövedelme alapján számított egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 80 %-át 2013-2020-ban is 22 800 Ft/hó


b) az egyedülálló, a reá irányadó nyugdíjkorhatárt betöltött, 75 évesnél fiatalabb személy, akinek havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 95 %-át: 27 075 Ft/hó


c) az egyedülálló, 75. életévét betöltött személy, akinek havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 130 %-át: 37 050 Ft/hó


Jövedelemmel rendelkező jogosult esetén az időskorúak járadékának havi összege a fentiek szerint járó összeg és jogosult havi jövedelmének különbözete, de legalább 1000 Ft.


 


Hirdetés
MEGÁLLAPÍTJA: Járási Hivatal (2015.03.01-től)


Hivatkozás: 1993. évi III. Törvény, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról. Szoc. tv.) 32/B § és 32/C §


 


Ápolási díj


 


Jogosultság:


Az ápolási díj a tartósan gondozásra szoruló személy otthoni ápolását ellátó nagykorú hozzátartozó részére biztosított anyagi hozzájárulás.


Az ápolási díjra jogosult a nagykorú hozzátartozó, ha állandó és tartós gondozásra szoruló


a) súlyosan fogyatékos, vagy


b) tartósan beteg 18 év alatti személy gondozását, ápolását végzi.


A hozzátartozó a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény 685. § b) pontja alapján – a jegyes kivételével – a házastárs, az egyenes ágbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és nevelt gyermek, az örökbefogadó, a mostoha- és nevelőszülő, valamint a testvér, továbbá: az élettárs, az egyenes ágbeli rokon házastársa, a házastárs egyenes ágbeli rokona és testvére, valamint a testvér házastársa.


A cikknek még nincs vége, lapozz!
Kapcsolódó cikkünk
Országos támogatás - 560 Ezer forint jár sok családnak, egyedülállóknak, nyugdíjasoknak is! Kormányablakban igényelhető!

Ápolási díj, időskorúak ápolása, aktív korúak ellátása…

Ápolási díj, időskorúak ápolása, aktív korúak...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés