Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Óriási hír jött a nyugdíjasoknak! Újabb kedvezmény érkezik
Mindenegyben Blog - 2024. június 04. (kedd), 13:40

Óriási hír jött a nyugdíjasoknak! Újabb kedvezmény érkezik (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 jún 04

Azt sem árt tudni, hogy a gyám és gyámolt, a gondnok és gondnokolt, illetve a házastárs/élettárs és nyugdíjkorhatárt betöltött házastársa/élettársa az utalványt megosztva is használhatja – hívja fel a figyelmet az ado.hu.

Mekkora kedvezményre jogosít fel az utalvány?

Hirdetés
[ ]

Eddig úgy volt, hogy évi tizenhat alkalommal 50%-os mértékű, két alkalommal 90%-os mértékű kedvezménnyel volt vásárolható az utalvánnyal menetjegy vasúton, HÉV-en, elővárosi és helyközi autóbuszon, kompon és réven történő utazáshoz. 2024. március 1-jétől azonban változtak a dolgok, és már nem csak korlátozott számú kedvezményes utazásra jogosít fel az utalvány, valamint a kedvezmény mértéke is emelkedett!

Mi változott az utalványokkal kapcsolatban?

2024. március 1-től a helyközi közlekedésben díjmentes utazásra, és 90%-os kedvezménnyel vármegye- és országbérlet vásárlásra is feljogosít az ilyen utalvány. Az új kedvezmények igénybevétele során az Ellátottak utazási utalványa mellett a jogosult személyének a személyi igazolványát is be kell mutatnia. 2024. március 1-jét követően tehát nem az utalványon található, kedvezményekről szóló tájékoztató szerinti kedvezmények vehetők igénybe, valamint ettől az időponttól az utalvány hátoldalán lévő bélyegzőhelyek is funkciójukat vesztik – olvasható a Nagyar Államkincstár weboldalán. Az Ellátottak utazási utalványa új formátumban 2025-től kerül kiállításra.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés