Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Óriási bejelentés érkezett a nyugdíjpénztári megtakarításokkal kapcsolatban
Mindenegyben Blog - 2024. október 21. (hétfő), 16:08

Óriási bejelentés érkezett a nyugdíjpénztári megtakarításokkal kapcsolatban

Hirdetés
Hirdetés
2024 okt 21

Óriási bejelentés érkezett a nyugdíjpénztári megtakarításokkal kapcsolatban

Új lehetőségek: Jövőre lakáscélra is felhasználható lesz az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás!

Jövőre egy különleges lehetőség nyílik meg az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítók előtt: 2025-ben a nyugdíjpénztári megtakarítások egy éven keresztül lakáscélra is felhasználhatók lesznek. A jogszabálytervezet már megjelent, és a lakáscélú felhasználás kiemelten támogatja a lakáshitel önerejét, valamint annak törlesztését. Ez az újdonság a lakáshitelükkel küzdők számára jelentős anyagi segítséget nyújthat, de csak korlátozott ideig, három részletben lesz elérhető.

Hirdetés
[ ]

Lakáscélú felhasználás nyugdíjpénztárból – Miben rejlik az újdonság?

2025-ben az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítók számára egy különleges lehetőség nyílik meg: a megtakarításaikból lakáscélra is felhasználhatnak bizonyos összeget. A tervek szerint a lakáshitelhez kapcsolódó kiadásokra, így a hitel önerejére és törlesztésére használhatják fel a nyugdíjpénztári megtakarítás egy részét. Bár a lehetőség csupán egy évre korlátozódik, ez mégis nagy segítséget nyújthat azoknak, akik szeretnék csökkenteni lakáshitelük terheit.

Azonban fontos kiemelni, hogy a pénz kivétele a nyugdíjpénztárból szigorúan szabályozott lesz: a felhasználható összeg három részletben vehető fel. A lakáshitel törlesztésénél a nyugdíjpénztári megtakarítás egy év alatt adhat könnyítést, ami ugyan korlátozott ideig lesz elérhető, mégis jelentős segítséget nyújthat a hitellel küzdő családoknak.

Az egészségpénztár jelenlegi lehetőségei

Kevesen tudják azonban, hogy lakáscélra jelenleg is felhasználható pénztári megtakarítás: az egészségpénztári szolgáltatások keretében már most is lehet lakáshitelt törleszteni. Ahogy Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője felhívta a figyelmet, az egészségpénztárak egyes szolgáltatásaival akár komoly összegeket spórolhatunk a lakáshitelünkön. A lakáshitel törlesztése során az egészségpénztári tagok a bruttó minimálbér 15 százalékát fordíthatják hiteltörlesztésre, ami 2024-ben havi 40 020 forint.

Ez az összeg évente akár 96 048 forint megtakarítást is jelenthet, és mivel a befizetett összeg 20 százalékát visszaigényelhetjük a személyi jövedelemadóból (évi maximum 150 000 forint), ez további jelentős megtakarítást eredményezhet.

A megtakarítások növekedése a minimálbér emelkedésével

Hirdetés

Az egészségpénztári törlesztési lehetőségek az elkövetkező években még kedvezőbbé válhatnak, mivel a minimálbér emelkedésével az elérhető megtakarítás mértéke is növekszik. A kormány tervei szerint 2025-ben a bruttó minimálbér 298 800 forintra emelkedhet, ami az egészségpénztári törlesztés révén évi 107 568 forint adókedvezményt jelenthet. Ez az összeg 2026-ra már 120 456 forintra nőhet, míg 2027-re akár 134 892 forint is lehet.

Ha pedig 2028-ra megvalósul a kormány által ígért 1 000 eurós minimálbér, akkor az egészségpénztári lakáshitel-törlesztés adókedvezménye évente 144 000 forint is lehet. Ez azt jelenti, hogy évente akár egy teljes havi törlesztőrészletet is megspórolhatunk a hitelünkből – emeli ki Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője.

Egyszerű belépés az egészségpénztárakba

Az egészségpénztárak által kínált kényelmi szolgáltatások is vonzóak lehetnek a tagok számára. Több pénztár, például az OTP Egészségpénztár, az Allianz Egészségpénztár, a Patika Egészségpénztár és a Prémium Egészségpénztár online belépési lehetőséget is kínál. A BiztosDöntés.hu kalkulátora segítségével könnyedén megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbb egészségpénztárat, ahol akár akciókkal, nyereményjátékokkal is várják az új tagokat.

A Prémium Egészségpénztár például belépési akcióval csábítja a tagokat, és hat hónapig díjmentes biztosítást kínál, míg az OTP Egészségpénztár többféle nyereményakcióval várja az új belépőket.

Összegzés

2025-ben az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítások lakáscélra történő felhasználása új lehetőségeket kínál a lakáshitellel rendelkezők számára, de már most is léteznek pénztári megoldások, amelyek segíthetnek a hiteltörlesztésben. Az egészségpénztárak révén komoly összegeket takaríthatunk meg, és az elérhető adókedvezményekkel együtt akár hosszú távon is könnyíthetjük pénzügyi terheinket.

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés