Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Ő egy igazi példakép! Cigánytelepről a  Szegedi Tudományegyetemig - Kocsis Krisztián elhatározta, hogy Neurobiológus lesz, és sikerült is neki!
Mindenegyben Blog - 2024. március 05. (kedd), 18:48

Ő egy igazi példakép! Cigánytelepről a  Szegedi Tudományegyetemig - Kocsis Krisztián elhatározta, hogy Neurobiológus lesz, és sikerült is neki! (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2024 már 05

Hatévesen vette magához egy család, ők lettek a nevelőszülei, így került Kápolnásnyékre. Nem tudták örökbe fogadni, mert a szülei nem mondtak le róla, de nem is akarták bolygatni a dolgot, adoptálás nélkül is működött az új élete. Nem őérte ment a házaspár, de ő sírt a leghangosabban, hogy vigyék magukkal. Működött a túlélési ösztöne.

Kisegítő iskolába akarták rakni a helyi tanintézmény szakemberei, de a pszichológus jelezte, semmi gond nincs a gyerekkel, egyszerűen csak olyan az előélete, hogy nem volt lehetősége megtanulni a hétköznapi élet szabályait. Jó döntés volt szabványiskolába adni, hamar kiderült, hogy okos gyerek, majd a zenében – megtanult furulyázni, klarinétozni és zongorázni – kiemelkedően jó volt, ahogy a sportban is, 15 évesen, Ligeti László edzőnek köszönhetően a Velencei-tavi Vízi sportiskola színeiben kenuban országos bajnok lett.

Hirdetés
[ ]

Több út állt előtte, zene, sport vagy tanulás, végül az utóbbi mellett döntött, a Pannonhalmi bencés gimnáziumba nyert felvételt. Ott dr. Rékási József biológiatanár hatására beleszeretett a tantárgyba, ennek – na és a sok tanulásnak – köszönhetően felvették a Szegedi Tudományegyetemre.

Summa cum laude végzett, az Országos Tudományos Diákköri Konferencián győzött, ma neurobiológus, a Szegedi Tudományegyetem Neuroimaging Kutatócsoportjának tagja.

Ő Kocsis Krisztián, ahogy gyakran utal magára: egy cigány fiú a mecseki putriból.

(Fotó: Heti Világgazdaság)

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés