MindenegybenBlog

Nyugdíjasok figyelem! Fontos levelet kapnak decemberben – ne dobja ki, mert fontos papír lesz benne, amit egész évben meg kell őriznie!

Nyugdíj utalás 2018:

hamarabb kap nyugdíjat az, aki utalással kéri a nyugdíj kézbesítését 2018-ban.

A 2018-as év során is hamarabb juthat pénzéhez az a nyugdíjas, aki folyószámlára történő utalással kéri a nyugdíját a postai kézbesítés helyett.

Ez pedig nagyon fontos az idős emberek számára, hiszen a legtöbben közülük hónapról-hónapra vagy napról-napra élnek, így minden nap számít.

A posta minden év decemberében eljuttatja a nyugdíjasok számára azt a levelet, melyben a következő évi nyugdíj-kézbesítési időpontokat közli az idős állampolgárokkal.

A Magyar Posta és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ugyanis már előre megállapodást arról hogy a postás mely hónapokban mely napokon fogja házhoz vinni a nyugdíjakat. Így pedig könnyen lehet a nyugdíjasoknak is előre tervezni mindennapjaikat.

Annak ellenére, hogy a nettó bérüket sok alkalmazott kéri készpénzben, a nyugdíjasoknál éppen ellenkező tendencia figyelhető meg. Vagyis egyre több nyugdíjas kéri járandóságát utalással, számuk 2017-ben is tovább fog nőni.

A nyugdíj utalást éppen azért érdemes választani, mert az utalások időpontja 2017-ben is minden hónap 10-e és 12-e között várható, vagyis akár 4-5 nappal is előbb juthat pénzhez a nyugdíjas, mintha a postás vinné a nyugdíjat.

A postás általában minden hónap közepe után, 14-e után szokta a nyugdíjakat kivinni, a decemberi ünnepi hónapban azonban általában már a hónap legelején pénzt hoz a postás.

[LAPOZAS]

A leggyakrabban a vidéken élő kisnyugdíjasok kérik a személyes nyugdíj-kifizetést. Ennek oka, hogy tőlük sok esetben igencsak messze esik a legközelebbi város bankfiókja, a községekben elég ritkán található bankautomata, ráadásul a kisboltban sem fogadják el a bankkártyákat. Magyarországon a postás általi kézbesítést a nyugdíjasok mintegy 45 százaléka választja, de a bankszámlák terjedésével számuk évről-évre csökken.

Azt azonban 2018-ban is érdemes tudni, hogy a személyes postai kézbesítés helyett jóval gyorsabban is pénzükhöz juthatnak a nyugdíjasok.

Ehhez csupán egy bankszámla és egy bankkártya szükséges.

A postás általi személyes kézbesítésnél általában 4-5 nappal is hamarabb a bankszámlán lehet a nyugdíj 2018-ban a pedig havonta szintén előre tudható napokon a nyugdíjfolyósító elutalja számukra a nyugdíjat, akkor a bankkártyájukkal már aznap fizethetnek, vagy bankautomatából felvehetnek készpénzt.

Amennyiben a nyugdíjas rendelkezik bankszámlával a magyarországi bankok egyikében, akkor közvetlenül minden hónapban a számlára érkezik a nyugdíj utalása 2017-ben is, a megjegyzés rovatban a nyugdíjfolyósító intézet minden esetben feltünteti a nyugdíjas személyes törzsszámát is.

Forrás : officina.hu

2017-10-10 19:05:39 - Mindenegyben Blog