MindenegybenBlog

Nyomj egy lájkot ha emlékszel még az Angyalbőrben sorozatra! Nézd meg hogy néznek ki most a szereplők: 😮 👇𝐂𝐢𝐤𝐤 𝐚 𝐡𝐨𝐳𝐳𝐚́𝐬𝐳𝐨́𝐥𝐚́𝐬𝐨𝐤𝐧𝐚́𝐥!

Angyalbőrben: A Kultikus Sorozat és Szereplőinek Sorsa

Az Angyalbőrben sorozat varázsa

Sokakat ültetett a képernyők elé az 1990-es Angyalbőrben sorozat, melynek főcímdala, az „Angyalbőrben minden kicsit más”, máig emlékezetes. Kevesen tudják, hogy a sorozat forgatását 1988-ban kezdték el, de csak a rendszerváltás után került adásba, és a szocializmushoz köthető kifejezéseket utószinkronnal távolították el.

Több főszereplő nincs már köztünk

Mészáros Zoltán (Urbán)

A sorozat főhősét, a labdarúgóból lett taxisofőrt, aki épp sorkatonai szolgálatát teljesíti, Mészáros Zoltán játszotta. A Gór Nagy Mária Színitanodában végzett színész a kilencvenes években a Szolnoki Szigligeti Színházban és több erdélyi társulatban is fellépett. 2000-ben Németországba költözött, és 2011 óta a müncheni T-ATER társulatában játszik. Magyar produkciókban is feltűnik, rendez is, főleg kísérleti, független és dokumentumfilmeket. Legutóbb 2019-ben, a "Don Juan kopaszodik" című tévéfilm főszerepében láthattuk. Egy németországi kiadó gondozásában közel tucatnyi magyar nyelvű hangoskönyve is megjelent. Az 56 éves színész kétszer nősült, első házasságából egy lánya, a másodikból pedig egy fia és két lánya született.

Szerednyey Béla (Rabó)

Szerednyey Béla alakította a szerb származású katonát. A 62 éves színész már negyven éve a Madách Színház társulatának tagja. Olyan sikerdarabokban láthattuk, mint a "Mamma Mia!", a "Mary Poppins" vagy a "Páratlan páros". Jelenleg az "Aranyoskám" című musicalre készül, melynek premierjét szeptemberre tervezik. A tévénézők a "200 első randi" című sorozatban láthatták, ahol a főszereplő édesapját, Gézát formálta meg. A színész 2014 óta boldog házasságban él 17 évvel fiatalabb nejével, Szilviával.

Görög László (Dezsőke)

A szószátyár Szabó Dezsőkét Görög László alakította, aki közel négy évtizedes pályafutása során számos vidéki és fővárosi színházban játszott. 2016 óta a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja. Olyan darabokban szerepel, mint "A velencei kalmár", a "Hegedűs a háztetőn" vagy a "Francia rúdugrás". Sorozatban utoljára 2019-ben, a "Cseppben az élet" című produkcióban láthattuk. A mozivásznon 2019-ben, a "Szép csendben" című filmben tűnt fel. 1991-től 2003-ig Hernádi Judit élettársa volt, jelenlegi párja Czakó Julianna színésznő, akivel 2017-ben házasodtak össze, és még abban az évben egy kislányuk született.

……..

 

 

 

2024-07-08 08:08:05 - Mindenegyben Blog