MindenegybenBlog

Nővér vagyok ezen a dunántúli klinikán, és örökbe fogadtam ezt a szívbeteg babát, nézzétek meg őt ennyi a kérésem

z az egyik Magyarországi klinikán dolgozó ápolónő adoptálta egyik kis betegét, akiről a gyermekgyógyászati intenzív osztályon gondoskodott. (a klinika nevét kérésére nem tesszük közzé).

A kisfiú szívelégtelenséggel született, első műtétje idején mindössze három napos volt. Pár nappal később újabb beavatkozásra volt szükség, és még legalább egyszer kés alá kell feküdnie. Az is elképzelhető, hogy a későbbiekben szívátültetésre lesz majd szüksége.

A kisfiúról tudni kell, hogy lemondott róla az édesanyja néhány nappal a születését követően, ez a 39 éves kórházi ápolónő pedig az örökbefogadásáért harcolt a csöppségnek, ami Magyarországon nem könnyű dolog, de mint látjuk nem is lehetetlen. A család és hozzátartozói teljesen lemondtak a kisbabáról és nem tartottak rá igényt. A gyámhivatal pedig alapos vizsgálat után Krisztinának és szintén orvosként dolgozó férjének ítélte a csöppséget, akit Ádámnak neveztek el.

[LAPOZAS]

“Emlékszem első szívműtétje után pár napig kómában volt és mesterségesen lélegeztették, ám én sokat beszélgettem ekkor is vele, és minden gondolkodás nélkül azt mondtam neki: Kicsikém, ha kinyitod a szemed és meggyógyulsz, akkor én hazaviszlek...” – mesélte elérzékenyülve Krisztina.

- Ritka és csodálatos történet Krisztináéké. Ha önöket is meghatotta, kérjük egy megosztással fejezzék ki, lássa meg a világ, hogy ilyen is létezik hazánkban. Le a kalappal Ön előtt kedves drága Krisztina! Az Isten áldjon meg téged és a kicsi gyermekedet! Éljetek sokáig boldogságban!

Forrás

2019-07-31 18:07:41 - Mindenegyben Blog