MindenegybenBlog

NAGY MENNYISÉGŰ CSAPADÉK JÖN! MUTATJUK hol FOG sok HÓ és hol fog SOK ESŐ ESNI :

Nagy fordulatról beszél az OMSZ – időjárási előrejelzés jövő hétreA következő napokban gyökeresen átalakul időjárásunk, a hideg légpárna fokozatosan felmorzsolódik, mindez vegyes csapadék kíséretében történik. Előbb egy magassági teknő vonul át fölöttünk, majd kedden egy hullámzó hidegfront okoz jelentős csapadékot (északkeleten ekkor is vegyes halmazállapot valószínű). Az eddiginél enyhébb, de változékony időre számíthatunk – derül ki az OMSZ előrejelzéséből.-írja a napi.hu

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, ugyanakkor a nyugati, délnyugati határ közelében időszakosan elvékonyodhat a felhőtakaró. Nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső, de északkeleten havas eső, hó, ónos eső egyaránt előfordulhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között alakul, de északkeleten hidegebb idő valószínű.

Szerdán átmenetileg csökken a felhőzet, majd napközben ismét felhősödés várható. Kezdetben a keleti vidékeken lehet csapadék, ezt követően inkább szórványos záporok, az észak részeken hózáporok kialakulása valószínű. A nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, néhol viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 8 fok között alakul.

[LAPOZAS]

Csütörtökön kezdetben a változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek, majd a nap második felére megnövekszik a felhőzet. Elszórtan fordulhat elő zápor, hózápor. Az északnyugati, majd a nyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Pénteken a gyakran változó felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Éjszaka nagyobb eséllyel, napközben inkább már csak szórványos jelleggel várható eső, zápor. Az északnyugati szél erős lesz, helyenként viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 11 fok között alakul.

Szombaton többnyire erősen felhős lesz az ég. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 12 fok között alakul, a délnyugati vidékeken várhatók a magasabb értékek.

2020-01-27 17:40:02 - Mindenegyben Blog