MindenegybenBlog

Nagy Feró az aranytorkú csoda –Ezt tudja 19.3 millióért a nemzet csótánya...

Nagy Feró az aranytorkú csoda –Ezt tudja 19.3 millióért a nemzet csótánya...

Nagy Feró és a Kossuth-díj: "Nem Leszek a Játékszered" Újragondolása

Nagy Feró, akit gyakran a "nemzet csótányaként" emlegetnek, újra a reflektorfénybe került, amikor előadta a Nem Leszek a Játékszered című legendás slágert. Az eredetileg Kovács Kati által híressé tett dal a Beatrice együttes feldolgozásában kapott új életet, Nagy Feró különleges, lendületes stílusával pedig friss dinamizmust adott a klasszikusnak. A közönség és a kritikusok megosztva fogadták a produkciót: míg sokan örömmel fogadták Feró egyedi előadásmódját, voltak, akik úgy vélték, az eredeti hangulatot jobban megőrizhette volna a feldolgozás.

Egy kritikus például így nyilatkozott: "Ferót ki kell venni a produkcióból, más szöveg és más énekes kell!" – utalva arra, hogy az előadás esetleg eltávolodott a dal eredeti hangulatától. Mindazonáltal, Nagy Feró továbbra is hű maradt saját, energikus stílusához, amelyet rajongói évtizedek óta nagyra értékelnek.

 

A Kossuth-díj és az örökség gondolata

Nagy Feró nem csak zenei pályafutásával hívta fel magára a figyelmet, hanem a nemrégiben kapott Kossuth-díjával is, amelyhez jelentős, 19,3 millió forintos pénzjutalom társult. Az énekes úgy döntött, hogy ezt az összeget unokái jövőjének biztosítására fordítja, babakötvények formájában. Ez a lépés is bizonyítja, hogy Feró nemcsak a színpadon, hanem a családi életben is felelősségteljes és előrelátó szerepet tölt be.

@dunahivatalos Egy régi csibész a színpadon! Nagy Feró is köszöntötte Adamis Annát🤩🎙️ #dunatv #petofizeneidij #adamisanna #eletmudij #nagyfero ♬ eredeti hang - Duna Televízió

 

Ebben a pillanatban érkezett a szomorú hír! Nagy Feró egyedül maradt

Komoly átalakulások a Beatrice zenekarban: három fontos tag távozott

Jelentős változások zajlanak a Beatrice zenekar háza táján, és egyelőre kérdéses, hogy ez a banda végét jelenti-e. Mint korábban már beszámoltunk, 2024 elején két alapvető tag távozott Nagy Feró vezetésű együtteséből. Kékkői Zalán gitáros öt év után döntött a távozás mellett, míg Nagy Feró fia, Nagy Hunor Attila dobos tizenhárom év után hagyta el a zenekart. Azonban ezzel még nem ért véget a csapat vesztesége, hiszen szerdán Laczi Fecó basszusgitáros, aki közel harminc éve volt a Beatrice tagja, bejelentette, hogy szintén kilép. Ezzel mára Nagy Feró az egyetlen eredeti tag, aki továbbra is a zenekar része.

"Elég volt!": Laczi Fecó búcsúja

Laczi Fecó megható bejegyzésben búcsúzott a közönségtől és a zenekartól. Bejelentésében visszatekintett három évtizedes pályafutására a Beatrice-ben. „Pár hét és január 12-én lennék pontosan 30 éve a Beatrice együttes tagja, de elég volt!" – kezdte gondolatait Fecó, aki egy lírai hasonlattal írta le élményeit az együttesben eltöltött évekről. "1995-ben felültem a Hatvanból induló álomvonatra, ami elrepített a képzeletem határán is túl. Elképesztő hegyeken és völgyeken keresztül zakatolt velem ez a vonat rendkívüli helyekre."

Az elmúlt évtizedek alatt Fecó számtalan csodálatos pillanatot élt át a zenekarral, de elismerte, hogy az idő vasfoga mind őt, mind a zenekart megviselte. "Aztán ez a masina sajnos megérkezett a végállomásához, és ezzel az álomvonatra szóló jegyem végleg lejárt, 29 év után leszállok a Beatrice nevű vonatról" – írta érzelmes bejegyzésében.

2024-10-17 15:20:14 - Mindenegyben Blog