MindenegybenBlog

Na erre senki nem számított! Olyan hír jött Kulka Jánosról, amiről eddig senki nem tudott! Ami kiderült egy fél országot taglózott le és lepett meg

Na erre senki nem számított! Olyan hír jött

Kulka Jánosról, amiről eddig senki nem tudott! Ami kiderült egy fél országot taglózott le és lepett meg

Kulka János visszatér a színpadra: A Nemzet Színésze új szerepben tündököl

Kulka János hamarosan ismét színpadra lép, hiszen a következő évadban Csuja László által rendezett Thomas Mann-adaptációban, a "Halál Velencében" című darabban láthatjuk őt a Füge Produkció előadásában.

A Nemzet Színésze cím elnyerése

Májusban hatalmas megtiszteltetés érte Kulka Jánost, amikor is a Nemzet Színészévé választották a március 30-án elhunyt Tordy Géza helyére. Eme címet egyszerre legfeljebb tizenkét kiváló művész viselheti, és egy-egy megüresedett helyre a cím többi birtokosa választja ki az új tagot.

Egy csodával határos felépülés története

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész 2016 áprilisában súlyos agyvérzést szenvedett, amely után életveszélyes állapotban került kórházba. Bár az orvosok hosszú felépülési időt jósoltak neki, Kulka állapota csodálatos módon gyorsan javult, és még ugyanabban az évben visszatért a színpadra. A sztrók azonban alapjaiban változtatta meg az életét, nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is. Hosszú ideig kerülte a nyilvánosságot, és hivatását sem gyakorolta, mivel bevallása szerint szégyellte magát a történtek miatt.

Újra a reflektorfényben

[LAPOZAS]

Kulka János a mai napig ritkán áll színpadra, de most örömhír érkezett: a Nemzet Színésze visszatér a színpadra, méghozzá egy Thomas Mann-műben. A 2023/2024-es évadban a Füge Produkció tíz bemutatót és négy kiállításmegnyitót tartott, és a következő évad is hasonlóan gazdagnak ígérkezik. Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben mutatják be a Színházteremben Csuja László "Halál Velencében" című rendezését, melyben Kulka János is szerepel – számol be a kultura.hu. Ez azt jelenti, hogy a színművész az egész évad során rendszeresen feltűnik majd a színpadon, újra elvarázsolva a közönséget.

2024-06-18 13:58:37 - Mindenegyben Blog