MindenegybenBlog

Most jött a hír Magyar Péterről !

Add tovább! A magyar egészségügy utolsó segélykiáltása

Ha most magukra hagyjuk orvosainkat és ápolóinkat, akkor gyermekeink és unokáink jövőjéről is lemondunk.

A magyar egészségügy helyzete soha nem látott mélységekbe süllyedt. Ma a Budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházban folytattuk bejárásunkat, és amit tapasztaltunk, az szinte hihetetlen. Embertelen körülmények, elviselhetetlen hőség, és végletekig kizsigerelt egészségügyi dolgozók küzdenek napról napra, hogy életeket mentsenek.

Szörnyű állapotok és segélykérés

A kórházban a hőmérséklet már dél körül elérte a 38,4 fokot, miközben a mosdókban szappan és fertőtlenítőszer is hiányzott. Az ott dolgozó orvosok és ápolók már rég túllépték a tűrőképességük határát. Egy orvos sírva könyörgött, hogy ne hagyjuk magukra őket, és hogy tájékoztassuk a nyilvánosságot azokról a körülményekről, amelyek között dolgoznak.

Kormányzati propaganda és a valóság elrejtése

Eközben a kormány egészségügyi államtitkára propagandabejárást szervezett a magyar sajtónak egyetlen olyan intézménybe, ahol nagyjából klimatizáltak a kórtermek. Ez a látogatás azonban messze áll attól a valóságtól, amivel a Péterfy Sándor utcai Kórházban szembesültünk. Bár a kormánynak korábban teljes rekonstrukciót ígértek a kórháznak, az ígért finanszírozást időközben törölték. Most pedig, ahelyett hogy megoldanák a problémákat, felsőbb utasításra megtiltották a független sajtó belépését az intézménybe. Fényes nappal a Pintér Sándor belügyminiszter köreihez köthető biztonsági cég vaslánccal és lakattal zárta le a kórház főbejáratát, hogy se a sajtó, se a betegek ne juthassanak be az intézménybe.

Elég volt!

Nem tűrhetjük tovább ezt az áldatlan állapotot. Követeljük Pintér Sándor belügyminiszter és Takács Péter egészségügyi államtitkár azonnali leváltását, valamint a szükséges plusz források biztosítását az egészségügy számára. A helyzet annyira súlyos, hogy Orbán Viktornak azonnal meg kell szakítania a luxus nyaralását, és rendkívüli kormányülést kell összehívnia az egészségügy és a magyar betegek megmentése érdekében.

A propaganda rombol, az egészségügy életeket ment

Ha a TISZA Párt felhatalmazást kap a magyar emberektől, első lépésként átcsoportosítjuk a Rogán-féle propaganda minisztérium 650 milliárd forintos éves költségvetését az egészségügyre. Ez a pénz sokkal inkább szolgálhatná az életmentést, mintsem a kormányzat önfényezését.

Most van itt az idő, hogy cselekedjünk. Ha most nem tesszük, akkor saját gyermekeink és unokáink jövőjét tesszük kockára. Az egészségügy segélykiáltása nem maradhat figyelmen kívül.

2024-08-14 15:37:07 - Mindenegyben Blog