MindenegybenBlog

Most érkezett! – Tragikus hírt kaptunk – tegnap éjszaka örökre lehunyta szemét… Gyászba borult az egész MAGYARORSZÁG!hatalmas név távozott közülünk!

Szomorú veszteség érte a magyar kosárlabdázás világát: életének 56. évében elhunyt Králik Judit, a DVTK egykori meghatározó játékosa és elismert edzője. Králik Judit a diósgyőri klub első Magyar Kupa-győzelmével és bajnoki ezüstérmével büszkélkedhető csapatának oszlopos tagja volt, aki később edzőként is sokat tett a sportág fejlődéséért. Temetése 2024. október 18-án lesz a miskolci Diósgyőri katolikus temetőben.

Králik Judit sportpályafutása Miskolcon kezdődött, de fiatal korában a Kecskeméti SC-hez igazolt, majd 1988-ban visszatért a DVTK-hoz, ahol öt évig az élvonalbeli csapat meghatározó tagja volt. Szerepe nélkülözhetetlen volt a DVTK történelmi sikerei során, többek között az 1991/92-es szezonban, amikor a csapat először küzdhetett bajnoki címért, és végül ezüstérmes lett. A következő szezonban Magyar Kupa-győzelmet is ünnepelhetett, majd bronzérmet szerzett a bajnokságban.

Diósgyőri évei után Králik Judit 1993-ban a KSC Szekszárd csapatához igazolt, majd edzőként folytatta pályafutását. Az utóbbi években a Budafoki KK utánpótlásában tevékenykedett, ahol fiatal játékosok fejlődését segítette. Szakértelme és elhivatottsága révén komoly nyomot hagyott a magyar kosárlabda utánpótlás-nevelésében, és számos fiatal tehetséget inspirált.

Králik Judit családjában a sport kiemelt szerepet játszott: férje, ifjabb Temesvári Miklós egykor a DVTK labdarúgócsapatának volt tagja, míg apósát, Temesvári Miklóst a diósgyőri labdarúgócsapat edzőjeként ismerték. Három gyermekük közül a legidősebb, Temesvári Attila jelenleg a Nyíregyháza SFC NB I-es labdarúgócsapatának játékosa.

Králik Judit emléke örökké élni fog a DVTK és a magyar kosárlabda történetében. Játékosként és edzőként egyaránt példaértékű volt, aki hatalmas szenvedéllyel és elhivatottsággal szolgálta a sportot. A családja, a barátai, a sporttársai és mindazok, akiket inspirált, tisztelettel és szeretettel emlékeznek rá, és örökre megőrzik mindazt, amit Judit a kosárlabdáért tett.

Nyugodjék békében, Králik Judit!

2024-10-13 07:52:20 - Mindenegyben Blog