MindenegybenBlog

most érkezett! HALÁLOS baleset !Meghalt a fiam!

 

Halálos motorosbaleset Püspökladánynál: Vádat emeltek a menekülő autós ellen

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt egy püspökladányi férfi ellen, aki halálos közúti balesetet okozott a 4-es főúton, és a helyszínről elmenekült. Az eset tavaly június 28-án történt, amikor a vádlott autójával áttért a menetiránya szerinti bal sávba, és frontálisan ütközött két motorossal.

 

A baleset idején az időjárás és látási viszonyok ideálisak voltak, és az úton folyamatos volt a forgalom. A vádlott a megengedett sebességhatáron belül, 89 km/h-val haladt, azonban figyelmetlensége miatt áttért a másik sávba. A frontális ütközés következtében az egyik motoros életveszélyes sérüléseket szenvedett és a helyszínen elhunyt, míg a másik motoros 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott, miután járműve megpördült és megállt, azonnal elhagyta a baleset helyszínét, anélkül, hogy segítséget nyújtott volna az áldozatoknak. Tovább súlyosbítja az esetet, hogy a vádlottat korábban több bíróság is jogerősen eltiltotta a járművezetéstől, ennek ellenére mégis volán mögé ült.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozása lezárult, és a Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt a férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztása, valamint járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntette miatt. Az ügyészség börtönbüntetés és hosszabb közúti járművezetéstől való eltiltást indítványozott, valamint a közügyektől való eltiltást is kérte.

A baleset tragikus kimenetele rámutat a KRESZ szabályainak betartásának fontosságára, valamint a közlekedésben résztvevők fokozott figyelmének és felelősségének szükségességére.

 

Fotók: Tóth Imre

címlapfotó:illusztráció!

2024-09-25 12:59:21 - Mindenegyben Blog