Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett!!! Ezért késnek a nyugdíjak, vérlázító hozzáállás a kincstárnál!!! Ezt merték mondani >>>
Mindenegyben Blog - 2019. január 11. (péntek), 15:40

Most érkezett!!! Ezért késnek a nyugdíjak, vérlázító hozzáállás a kincstárnál!!! Ezt merték mondani >>> (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2019 jan 11
Piaci forrásból úgy értesültünk, banális hiba okozott riadalmat: a MÁK rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat az átutalási rendszerbe, ezért most nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a tranzakciók átkerüljenek a nem állami átutalásoknak fenntartott napközbeni rendszerre.

Hirdetés
[ ]

A gyakorlatban valószínűleg ez úgy nézett ki, hogy az átuatalásokat a szokásos 12-ei dátummal küldték be a rendszerbe, mivel minden hónapban erre a napra esik a nyugdíjak utalása, kivéve, ha 12-e hétvégére esik. Ilyenkor ugyanis nincs nyitva a rendszer, ezért a hétvége előtti pénteken utalnak. Most vélhetően elfelejtették ezt, ezért az átutalások 12-ei dátummal szerepelhettek. Igaz, mi csak annyiról értesültünk, hogy nem mai értéknap szerepelt a tranzakcióknál.A hír robbanása után a bankok sorra adtak ki közleményt arról, hogy hozzájuk nem futottak be a nyugdíjak, és hogy rajtuk kívülálló okok miatt történik mindez. A MÁK közleméyne után nem sokkal az átutalási rendszereket üzemeltető, az MNB tulajdonában álló GIRO Zrt. is közölte, hogy a BKR rendben működik, náluk nem volt és nincs is semmilyen fennakadás a működésben.Ezért is volt gyanús számunkra, hogy ha az átutalási rendszer működik, a bankok oldalán is minden rendben van, akkor valószínűleg a MÁK -nál csúszhatott el a történet. Természetesen a MÁK-tól is megkérdeztük, megerősítik vagy cáfolják az értesülésünket, ők azonban csak megismételték a korábban már kiadott közleményüket egy apró, de fontos módosítással:

A postai kifizetések 2019. január 16-án indulnak el.

Korábban azt írták, a postai kifizetések 14-én indulnak el.UPDATE: a MÁK oldalán olvasható újból megváltozott tájékoztatás szerint "a nyugdíjak készpénzben történő házhoz kézbesítése a fenti problémától független, az a megszokott rendben történik. A MÁK január 14-én indítja a kifizetést, így a posta - az eddig is megszokott rend szerint - már január 16-án el is kezdi a nyugdíjak kézbesítését.

Kapcsolódó cikkünk
Most jelentették be : ezért utasítják el a REpont-automaták az 50 forintos palackokat

Meglepő ok áll a háttérben: ezért utasítják el a REpont-automaták az 50 forintos...

Elolvasom a cikket
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés