Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett! EZ JÖN A TÉLI szünet után az ISKOLÁKBAN ÉS AZ ÓVODÁKBAN? Szülők figyelem, erre fel kell készülnötök!!!
Mindenegyben Blog - 2021. november 30. (kedd), 20:37

Most érkezett! EZ JÖN A TÉLI szünet után az ISKOLÁKBAN ÉS AZ ÓVODÁKBAN? Szülők figyelem, erre fel kell készülnötök!!! (1. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2021 nov 30

Budapest - Egyre aggasztóbb a helyzet a magyar iskolákban. Egy friss kutatás szerint 1500 intézményben mindegy ötezer pedagógus nincs beoltva, akik közül háromezren továbbra sem akarják felvenni a védőoltást. A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke szerint, ha ez nem változik, a téli szünet után pánikhelyzet fenyegetheti az oktatást.

Lesújtó eredményt produkált a Nemzeti Pedagógus Kar nemrégiben készített felmérése, amivel az iskolák átoltottságát mérték fel. Az NPK felmérésében a hazai intézmények negyede vett részt, és az alábbi kérdésekre kellett válaszolniuk:

  • Az intézményében hány olyan pedagógus van, aki nincs beoltva?
  • Az előzetes beszélgetések alapján közülük hányan vannak azok, akik nem is tervezik felvenni a vakcinát?
  • Az intézményében hány olyan egyéb dolgozó van, aki nincs beoltva?
  • Az előzetes beszélgetések alapján közülük hányan vannak azok, akik nem is tervezik felvenni a vakcinát?

Hirdetés
[ ]

Összesen 1522 intézmény jelzett vissza, akik közül egyharmada óvoda, egyharmada általános iskola, a fennmaradó részt pedig a középiskolák, a szakszolgálatok, a kollégiumok és a művészeti iskolák teszik ki.

A felmérésben résztvevők közül 5270 olyan pedagógus van, aki nincs beoltva, közülük 3338-an nem is tervezik felvenni a vakcinát. A felmérés rávilágított: a tanárok 61 százaléka az intézkedés hatására sem változtat a korábban meghozott döntésén.

Hirdetés

Mivel a kötelező oltás az állami iskolákra vonatkozik, így nagy az esély rá, hogy azok a pedagógusok, akik nem akarják felvenni az oltást, ők inkább olyan magán- vagy egyházi intézménybe igazolnak át, ahol az intézkedés bevezetéséről a fenntartó egyénileg dönthet.

Így éppen azokból az állami iskolákból vándorolnak el a dolgozók, ahol számos esetben már eddig is csak megfeszített tempóban, túlórákkal, és helyettesítésekkel lehetett ellátni a feladatokat. A felmérésből egyébként az is kiderült, hogy a többség számára egész egyszerűen érthetetlen, hogy a kötelező oltás bevezetése miért a fenntartótól, és miért nem a feladatoktól függ?

– tette fel a kérdést Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke.

Míg egyes intézményekben 100 százalékos az átoltottság, máshol a dolgozók 30-40 százaléka nem vette fel az oltást. Ha az oltatlanok 60 százaléka esetleg meg is gondolja magát, januártól összességében a munkavállalók 10-20 százaléka kieshet, ami egyértelműen veszélyezteti a feladatellátást. Emiatt a téli szünet után pánikhelyzetek alakulhatnak ki, erre kellene valamiképp megoldást találni– folytatta Horváth. Az NPK elnöke emiatt úgy döntött, az államtitkársággal is megosztják a felmérés eredményeit.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés