MindenegybenBlog

Most érkezett! EKKOR CSAP le ránk a vírus 5. HULLÁMA >>>>

Most érkezett! EKKOR CSAP le ránk a vírus 5. HULLÁMA >>>>

Magyarországon egyelőre a delta és a delta plusz néven futó vírusvariáns okoz gondot, a szakemberek úgy vélik, hogy az omikron indíthatja el a COVID járvány ötödik hullámát. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az állami tévében egyebek mellett arról is beszélt, hogy jó hatással lehet a hazai járványhelyzet alakulására a harmadik oltás népszerűsége. “A harmadik […]

“Ez okozza majd az ötödik hullámot”

Lisziewicz Julianna az ATV Híradójának viszont már arról beszélt, az új variáns miatt csökkenni fog a vakcinák hatékonysága.

“Már a deltánál is csökkent a hatásosság, ne felejtsük el, hogy az eredeti oltást a kínai változat ellen készítették, és azóta már 50-60 új mutáció keletkezett. Ahogy megyünk előre és a vírus fejlődik, annál kevesebbet hatnak az oltások, valami kis hatásfoka biztosan lesz, de hogy pont mennyi, azt nem lehet még megmondani” – fejtette ki.

A szakember úgy véli, a járvány és az új mutáns megfékezése érdekében, más európai országokhoz hasonlóan, szigorúbb járványügyi korlátozásokat kellene bevezetni.

“A tömegrendezvényeket, szórakozóhelyeket be kell zárni, ott nem lehet maszkkal védekezni” – hangsúlyozta.

A Pfizer már megkezdte a különböző vizsgálatokat

Rusvai Miklós szerint pár héten belül kiderülhet, hogy a vakcinák mennyire hatásosak az új mutáns ellen.

“Én azt várom, hogy december 10-ig legkésőbb biztos eredményt tudunk már arról, legalábbis a Pfizer vakcináját illetően, hogy mennyire várható védelem, az új omikron variáns ellen“ – nyilatkozta.

[LAPOZAS]

Most jelentették be : ÉLETBEVÁGÓ!!! Omikron-mutáns variáns újabb tüneteire bukkanhattak! EZEK A tünetek is jelenthetnek Omikron-mutáns fertőzést :

Amire most mindenki kíváncsi, az az: milyen tünetekkel jár és mennyire súlyos megbetegedést okoz a koronavírus omikron-mutánsa? Íme az első tapasztalatok!

Az eddigiektől némileg eltérő, szokatlan, de viszonylag enyhe tünetekkel járt az általa vizsgált betegeknél a koronavírus omikron-mutánsa okozta megbetegedés - ezt mondta a brit Telegraph című lapnak dr. Angelique Coetzee háziorvos, aki Dél-Afrikában először találkozott a szupermutáns fertőzte betegekkel.

Dr. Coetzee azt mondta: szokatlan, de enyhe tüneteket mutattak a megbetegedettek.

Ezek az eddig tapasztalt tünetei a fertőzésnek:

1,Nagyfokú kimerültség2,Olykor kiugróan magas pulzusszám (ezt egy hatéves gyereknél dokumentálták)3,Nem jelentkezik a szaglás és ízérzés elvesztése4,A tünetek eléggé eltérőek és elég enyhék voltak azokhoz képest, akiket ezt megelőzően kezeltem Coviddal - hasonlította a korábbi megbetegedésekhez a mostaniakat az orvos.

A doktor arra is felhívta a figyelmet: noha az általa vizsgált egészséges és fiatal korosztálynál tapasztalatai szerint enyhe tüneteket mutat a vírusmutáns, az kifejezetten veszélyes lehet az idős korosztályra, különösen az olyanokra, akiknek krónikus betegségük - cukorbaj, szívbetegség - van.

2021-11-30 07:39:29 - Mindenegyben Blog