Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett a hír Ferenc pápáról!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.
Mindenegyben Blog - 2020. december 17. (csütörtök), 16:55

Most érkezett a hír Ferenc pápáról!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat. (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2020 dec 17

A járvány után

A járvány utáni időszakról Ferenc pápa kiemelte, hogy a következmények tragikusnak és fájdalmasnak tűnnek, ezért már most kell gondolkodnunk róla. Az Átfogó Emberi Fejlődés vatikáni dikasztérium már ezen dolgozik és erről megbeszéléseket folytat a pápával.

Hirdetés
[ ]

Gazdaság és felelősség

Ezután rámutatott, hogy a kormányok példamutató intézkedéseket hajtottak végre állampolgáraik védelmére, de fel kell ismernünk, hogy a gondolatok nagyrésze a gazdaság körül forog. A pénzügyi világban természetesnek tűnik, hogy feláldozzák az embereket és, hogy a kiselejtezés kultúráját követő politikát alkalmazzák, amely az élet kezdetétől a végéig érinti az embereket. A hajléktalanok továbbra is hajléktalanok. A napokban megjelent egy kép az újságban, hogy Las Vegas-ban egy parkolóban helyezték karanténba a fedélnélkülieket. A hotelek pedig üresek, de oda nem engedik be őket. Ez a gyakorlatba ültetett kiselejtezés kultúrája – nyomatékosította a pápa.

Alkalom a megtérésre

A válság veszély és lehetőség is egyben. Lehetőség arra, hogy kilábaljunk a veszélyből. A pápa szerint le kell lassítani a termelést és a fogyasztást (Laudato si’, 191) és meg kell tanulnunk megérteni és szemlélni a természeti világot. Újra kapcsolatot kell teremtenünk valódi környezetünkkel. Ez lehetőséget jelent a megtérésre. Ferenc pápa megjegyezte, hogy látja a kevésbé likvid és emberségesebb gazdaság korai jeleit. Ugyanakkor figyelmeztetett, hogy nem szabad elfelejtenünk ezt az időszakot, amikor majd véget ér. Nem szabad félretenni és visszatérni oda, ahol előtte voltunk. Ez a határozott döntések meghozatalának ideje. Tovább kell lépnünk a természet kizsákmányolásán és inkább szemléljük azt. Ezt a dimenziót ugyanis elvesztettük és itt az ideje, hogy visszanyerjük. Ha nem lépünk túl a túlzottan virtuális, testetlen világon és nem jutunk el a szegények szenvedő testéhez, akkor nem lesz megtérés.

A cikknek még nincs vége, lapozz!
Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés