Bemutatkozás

MindenEgybenBlog

Mindenegyben blog , mint a nevében is utalunk rá, minden benne van, ami szem-szájnak ingere.
Kedves böngésző a napi fáradalmaktól meg tud nálunk pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.
Mindenegyben blog -ban sok érdekes és vicces képet találsz. Ha megnyerte a tetszésedet csatlakozz hozzánk.

Rólunk:
Mindenegyben blog indulási időpontja: 2012. március
Jelenleg két adminja van a blognak: egy fiú és egy lány.
Kellemes böngészést Mindenkinek!

Hírek
Most érkezett a hír Demjén Ferencről!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat.
Mindenegyben Blog - 2023. december 21. (csütörtök), 15:03

Most érkezett a hír Demjén Ferencről!Gyertyát is gyújtottak. Rengetegen küldik most jókívánságaikat. (2. oldal)

Hirdetés
Hirdetés
2023 dec 21

Demjén 1977-ben kilépett a Bergendyből, és szólóalbumot jelentetett meg, de ennek dalait már az ez év őszén megalakult V'Moto-Rock nevű együttessel mutatta be. 1978 és 1983 Kovács Kati lemezein működött közre. Szöveget írt többek között 1985-ben a Szerelem első vérig és 1987-ben a Szerelem második vérig és a Moziklip című filmek betétdalaihoz, amelyek részben ő is adott elő. Jópár közülük azóta is sokat játszott sláger. A rendszerváltozást követően szólókarrierbe kezdett és azóta szinte évente új nagylemezt jelentetett meg. 1991-ben először koncertezett a Budapest Sportcsarnokban (tizenkétezer ember előtt), amit utána még nyolcszor megismételt. 1996-ban munkásságért megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjét. 2001-ben a Sacra Corona című filmben is megszólaltak szerzeményei. Legutóbbi albuma 2009 decemberében jelent meg, "Lelkünk most is vágtat" címmel.

Művészneve

Hirdetés
[ ]

2006. márciusában a Heti Válaszban az újságírói kérdésre válaszolva elárulta, hogy nevének története egészen a vészkorszakig nyúlik vissza, ugyanis akkoriban a nyilasok a „rózsi” szót használták a „rohadt zsidó” rövidítéseként. Később az általános iskolás, szintén zsidó osztálytársai nevezték el így, mivel elmondása szerint neki volt közöttük a „legnagyobb” orra.

A máltai és a pozsonyi Lyra fesztivál közönségdíjaHuszka Jenő-díj (1994)A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztje (1996)Életmű díj (1997)EMeRTon-díj (1997)Arany Zsiráf életműdíj (1997)EMeRTon-díj (2005)Arany Nyíl életműdíj (2006)A Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje (2010)Budapest díszpolgára (2010)

Hirdetés
Megosztás a Facebookon
Hirdetés
Hirdetés