MindenegybenBlog

Mély fájdalommal, és megtört szívvel tudatjuk, hogy a 14 éves kisfiam meghalt.

Egy 14 éves orosz fiatal boksztehetség tragikus módon életét vesztette, miután egy meccsen kapott ütéstől összeesett és később elhunyt. A fiú szomorú esete Oroszországban történt.

Egy serdülő korú bokszoló eszméletét vesztette egy versenyen, a szverdlovszki régióbeli Pervouralszk városrészben megrendezett nyílt bajnokság során, miután az ellenfele többször is célba vette. A 14 éves fiú a mentők érkezésekor már nem élt. Az orosz sajtó is beszámolt a tragédiáról.

A baleset 2020. december 17-én esett meg. Az utolsó fordulóban a fiatal sportoló több ütés után elvesztette tudatát. A helyszínen lévők azonnal mentőt hívtak, és a fiút kórházba szállították, de útközben meghalt – így szól a beszámoló.

A versenyző korábban minden meccsén győztes volt és a döntőig jutott.

Az ügyészség vizsgálatot indított az esettel kapcsolatban. Különös figyelmet fordítanak a verseny során biztosított orvosi felügyelet megfelelőségére és arra, hogy a fiatal versenyző rendelkezett-e az ökölvíváshoz szükséges orvosi igazolással.

A regionális sportminisztérium a honlapján részvétét fejezte ki a tinédzser családjának: "A szavak nem képesek kifejezni a visszafordíthatatlan és ilyen keserű veszteség fájdalmát."

Timofey a Pervouralsk Gyermek- és Ifjúsági Fejlesztési Központban bokszolt

Halála után spontán emlékművet állítottak ott

Timofey halála után sok kérdés merült fel, amelyekre a nyomozásnak választ kell adnia. Az E1.RU munkatársai Yaroslav Renev nemzetközi sportbíróval közösen próbálták kitalálni ezeket.

Mi volt a végzetes csapás?

A rendfenntartó tisztviselők elmondták, hogy a fiú erős ütést kapott a májára, és néhány pillanattal később a ringben esett . Ezt videón rögzítették. Az olimpiai ökölvívó bajnok Jegor Mekhoncev azonban biztos abban, hogy ez az ütés nem volt olyan erős, hogy végzetes legyen. Jaroslav Renev nemzetközi bíró is egyetért vele.

– Talán nem halt bele az ütésekbe. Itt nagy jelentősége lesz az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat lezárásának. Lehet, hogy a fiú akkor szállt be a verekedésbe, amikor már rosszul volt, vagy egészségügyi szempontok akadályozták meg abban, hogy bokszoljon, de ezeket elrejtették – mondja Jaroszlav Renev. — Tavaly volt hasonló esetünk a cseljabinszki régióban. Meghalt egy 15 éves bokszoló. Különböző régiók különböző kategóriáinak bíráiból külön bizottságot hoztunk létre. Sokáig néztük a csatát, mi történt ott és hol. Bevérzése volt. Előtte pedig kickbox versenyeket tartott. És ott kihagyott néhány lövést. Az edző ezt nem tudta. Ezért nagy jelentősége van annak a sérülésnek, amely ilyen szomorú kimenetelhez vezetett.

2023-12-20 07:40:04 - Mindenegyben Blog