MindenegybenBlog

Meglepő bejelentés: Iman Khelif valós története – ezt senki sem hitte volna!

Iman Khelif Vitája a 2024-es Párizsi Olimpián

A 2024-es párizsi olimpián nagy vitát váltott ki Iman Khelif bokszoló gyors győzelme az olasz Angela Carini ellen, amely mindössze 46 másodperc alatt történt. A győzelem után többen megkérdőjelezték Khelif jogosultságát a női kategóriában való versenyzésre, kétségbe vonva, hogy nőként született.

Az algériai bokszolónő apja nyilvánosságra hozta lánya születési anyakönyvi kivonatát, amely egyértelműen igazolja, hogy Khelif nőként született. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (IOC) és a Párizs 2024 Bokszolási Egység megerősítette, hogy Khelif megfelel minden versenyszabálynak és orvosi előírásnak, hangsúlyozva, hogy nincs szó diszkriminációról.

Angela Carini később bocsánatot kért a félreértésekért, elismerve, hogy a média túlzottan felnagyította az ügyet. Ez az eset rávilágít arra, milyen fontos a sportolók méltóságának és jogainak tiszteletben tartása.

A világ erre a dokumentumra várt: Iman Khelif apja bemutatta lánya születési anyakönyvi kivonatát

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ShowBizz The Adult (@showbizz_the_adult) által megosztott bejegyzés

Imane Khelif Támadásokat Élt Meg Nemi Identitása Miatt

Imane Khelif algériai ökölvívónő szerint az ellene irányuló támadások sértik az emberi méltóságot. A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) ma közölte, hogy a sportolónő “bizonyos kromoszómák jelenléte” miatt bukott meg a vizsgálaton. Khelif szerint a "nemével kapcsolatos tévhitek" miatti "gyűlölködő kutakodás" emberi méltóságot sért.

Súlyos Hatások

Az SNTV-nek adott interjújában Khelif hangsúlyozta, hogy a nemi identitását kétségbe vonó kritikák mélyen érintették őt. Ezt az interjút vasárnap este sugározták, ahol a sportolónő részletesen beszélt a helyzet súlyos hatásairól.

:

“Azt üzenem az összes embernek a világon, hogy ragaszkodjanak az olimpia elveihez és az olimpiai chartához, és ne zaklassanak egyetlen atlétát sem, mert annak hatásai, súlyos hatásai vannak.” Szerinte az összetörheti az emberek lelkét, és megoszthatja őket.

Beszélt arról is, hogy heti két napot tartja a kapcsolatot a családjával, amely aggódik érte. A legjobb válasz szerinte az lenne, ha meg tudná nyerni az olimpiát.

Imane Khelif a párizsi olimpián, miután legyőzte a magyar Hámori Lucát Fotó: EPA/Miguel Tona

Arra a kérdésre, hogy végeztek-e rajta más teszteket is a doppingteszteken kívül, azt mondta, hogy erről nem akar beszélni.

Egyúttal köszönetét fejezte ki Thomas Bachnak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökének, hogy továbbra is kiáll mellette. Szerinte a NOB igazságot szolgáltatott neki (azaz engedte indulni az olimpián).     

Kitért arra is: tisztában van azzal, hogy esete világszerte vitát váltott ki, de nem követi a közösségi médiát. Mint mondta, a mentális egészségükért felelős csapatuk ezt nem engedi sportolóiknak, különösen nem az olimpia idején. “Azért vagyok itt, hogy versenyezzek és jó eredményt érjek el.”

Azzal kapcsolatban, hogy szombati győzelme után – a magyar Hámori Lucát győzte le egyhangú pontozással – hosszasan zokogott, azt mondta: nem tudta kontrollálni az idegeit. Bár örült, de az esetét övező “médiaőrület” és a történések mélyen érintették. “Ez olyasmi volt, ami sérti az emberi méltóságot.”

Hámori Luca Sportszerű Gratulációja Iman Helifnek

A Párizsi Olimpián Hámori Luca sportszerűsége és embersége ismét reflektorfénybe került, miután a női ökölvívás 66 kilogrammos kategóriájában alulmaradt az algériai Iman Helif ellen. A magyar sportolónő nemcsak kiemelkedő teljesítményével tűnt ki, hanem azzal a gesztussal is, ahogy gratulált legyőzőjének.

A Mérkőzés Után

A feszült és izgalmas mérkőzés végén Hámori Luca rögtön a ringben gratulált Iman Helifnek. A sportszerűség és tisztelet gesztusaként Hámori megölelte ellenfelét, elismerve Helif teljesítményét és kitartását. Ez a gesztus nemcsak a sport iránti szenvedélyét, hanem a tisztesség és tisztelet fontosságát is hangsúlyozta.

 

2024-08-06 05:59:07 - Mindenegyben Blog