MindenegybenBlog

Megjött! Elérte Magyarországot a gigavihar jégesővel :RIASZTÁS! Durva villámlással ÉS JÉGGEL KÖZELEG a vihar!! ÓRÁRÓL ÓRÁRA MUTATJUK HOL CSAP LE A VIHAR >>>

A hét végére Magyarországot eléri egy jelentős időjárási fordulat, amely komoly esőzésekkel és viharos széllel érkezik. A HungaroMet előrejelzése szerint a felettünk kialakuló ciklon miatt szombattól hétfőig komoly mennyiségű csapadékra és erős széllökésekre lehet számítani, különösen a Dunántúlon. A helyzetet tovább súlyosbítja az úgynevezett lejtővihar jelensége, amely során az Alpokból lezúduló szelek akár 100 km/h-t meghaladó széllökéseket is okozhatnak.

A viharos időjárás Ausztriában már megkezdődött, ahol az esőzések miatt árhullámok alakultak ki, különösen a Duna mentén. Ez az árhullám Magyarországra is megérkezik, ahol a Duna, a Rába és a Lajta folyók áradása várható. A hatóságok már előkészítették a homokzsákokat és a védekezési eszközöket az esetleges árvizek ellen, különösen a nyugati határ mentén fekvő településeken, mint Szentgotthárd vagy Csákánydoroszló.

A lehűlés szintén megérkezett a Dunántúlra, ahol a hőmérséklet több helyen már 15°C alá süllyedt. Az esőzések várhatóan vasárnap estig folytatódnak, és addigra több mint 100 milliméter csapadék is hullhat egyes területeken.

 

2024-09-12 16:28:32 - Mindenegyben Blog