MindenegybenBlog

Megjött a novemberi időjárás-előrejelzés, de nagyon nem erre számítottunk 👇

Ez az a nap, amikor minden megváltozik: visszatért a vénasszonyok nyara

Mindenki meglepetésére újra visszatért a vénasszonyok nyara, még ha a hajnalok csípősek is. Napközben azonban akár a 20 fokot is elérhetjük, és ez az enyhe időjárás a hét további részében is velünk marad. Az ősz ezen kellemes arcát élvezhetjük még egy ideig, de azért lassan elérkeznek az őszi lehűlések.

Szerdán érkezik egy gyenge hidegfront

Szerdán nyugat felől egy gyenge hidegfront érkezik, amely némi felhőzetet hoz magával. Nyugaton kisebb eső is kialakulhat, de keleten inkább napsütésre számíthatunk. Az északi-északkeleti szél megélénkülhet, különösen nyugaton és északkeleten. Hajnalban a Dunántúlon és északon párás, ködös lehet a levegő, és -1, +10 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk. Napközben viszont 15 és 20 fok közé melegszik a levegő, így a nappali órák még kellemesek maradnak.

Csütörtök: Felhős reggel, napsütéses délután

Csütörtökön reggel még felhős égboltra ébredhetünk, de napközben észak felől gyorsan csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Kisebb eső csak délen és délnyugaton fordulhat elő a nap első felében. Az északnyugati és északkeleti szél néhol megerősödhet. A csúcshőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, így továbbra is kellemes, őszi idő várható.

Péntek és szombat: Napos, enyhe idő

Pénteken és szombaton a hajnali ködfoltok feloszlása után szinte az egész országban szép, napos idő lesz. Csak néhány fátyolfelhő zavarhatja meg a napsütést, eső nem várható. A déli-délkeleti szél nyugaton és északnyugaton élénk lesz, különösen pénteken Sopron környékén, ahol erős széllökések is előfordulhatnak. Pénteken 15-20, szombaton pedig 16-21 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

November beköszönte: Vége az enyhe időnek

Október végére azonban a hőmérséklet újra bezuhan, visszatér a megszokott őszi időjárás. A nappali hőmérsékletek alig érik el a 15 fokot, majd egy újabb hullámban érkezik a következő lehűlés, és a napi hőmérséklet még tovább csökken. Így búcsút kell intenünk a vénasszonyok nyarának, és felkészülnünk a hidegebb novemberi időszakra.

2024-10-22 14:08:05 - Mindenegyben Blog