MindenegybenBlog

Megjelent a nyilvánosság előtt Katalin hercegné, itt a friss fotó róla

A BBC szerint Katalin hercegné először jelent meg nyilvánosan azóta, hogy márciusban hivatalosan bejelentették rákbetegségét. Egy autóban látták a Trooping the Color ünnepélyes díszszemle előtt.

Nem sokkal fél 12 előtt érkezett a Buckingham-palota udvarába, és várhatóan később megjelenik a palota erkélyén is.

Pénteken hosszú idő után először szólalt meg hivatalos csatornán keresztül:

Jól haladok, de mint mindenki, aki kemoterápián megy keresztül, tudja, vannak jó és rossz napok. A rossz napokon az ember gyengének és fáradtnak érzi magát, és kénytelen engedni a testének, hogy pihenjen. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, a lehető legtöbbet akarod kihozni abból, hogy jól érzed magad.

A kezelésem még tart, és még néhány hónapig fog tartani. Azokon a napokon, amikor elég jól érzem magam, örülök, hogy részt vehetek az iskolai életben, személyes időt tölthetek azokkal a dolgokkal, amelyek energiát és pozitivitást adnak nekem, valamint elkezdtem egy kis munkát végezni otthonról.

Úgy fogalmazott, várja, hogy a hétvégén részt vegyen a Károly király tiszteletére tartott Trooping the Colour felvonuláson.

Katalin walesi hercegnő elmondása szerint továbbra is megelőző kemoterápiát kap a rák miatt, amelyet a januári nagy hasi műtét után találtak meg.

Azt mondja, jól halad, de vannak "jó és rossz napjai".

"Azokon a rossz napokon gyengének, fáradtnak érzed magad, és engedned kell a tested pihenésének. De a jó napokon, amikor erősebbnek érzed magad, a legtöbbet szeretnéd kihozni abból, hogy jól érzed magad" - mondta közleményében.

Megköszönte az emberek folyamatos megértését, és megosztották saját ráktörténeteiket.

"Megtanulom, hogyan legyek türelmes, különösen bizonytalanság esetén" - mondta, hozzátéve, hogy hallgat a testére, és hagy magának "nagyon szükséges időt a gyógyuláshoz".

[LAPOZAS]

Mi a megelőző kemoterápia?

A kezelés egy rákellenes gyógyszeres kúra, amelynek célja, hogy megszabaduljon az esetlegesen megmaradt rákos sejtektől.

Csökkenti a rák növekedésének vagy visszatérésének esélyét.

Meddig lesz rajta a hercegnő?

A Kensington-palota nem közölt további részleteket a kezelésről, azt sem, hogy mennyi ideig lehet rá szüksége a hercegnőnek.

Az orvosok döntik el, hogy mennyit adnak be, a rák típusától függően.

Catherine nyilatkozata így szól: "A kezelésem folyamatban van, és még néhány hónapig fog tartani."

Milyen típusú rákja van a hercegnőnek?

A Kensington-palota nem közölte, milyen típusú rákja van.

A szóvivő azt mondta: "Nem osztunk meg további magánorvosi információkat. A hercegnőnek joga van az orvosi magánélethez, ahogy nekünk is."

Mikor találták meg a rákot?

A hercegnőt januárban műtötték. A palota akkor nem árult el részleteket, de azt mondták, hogy az eljárást tervbe vették, és az állapota "nem rákfüggő".

A műtét után végzett vizsgálatok rákot mutattak ki.

Hogyan találták meg az orvosok a rákot?

Általában a műtét során eltávolított szövetet a laboratóriumba küldik elemzés céljából, és megnézik, milyen sejtek vannak ott.

A hercegnő műtétje után, amely a Kensington-palota szerint sikeres volt, a szakértők felfedték, hogy rák áll fenn.

Privát kezelést kap, vagy az NHS-en?

Catherine eredeti műtétje a London Clinic magánintézetben történt.

A palota nem kommentálja, hol kapja most az ellátást. Egy korábbi videóüzenetben Catherine köszönetet mondott a "fantasztikus orvosi csapatnak", akik kezelték őt.

Mi a rák?

A rák akkor fordul elő, amikor a test egy meghatározott részén a sejtek ellenőrizetlen módon osztódnak.

Kezelés nélkül ezek a sejtek potenciálisan átterjedhetnek a test más szöveteire, beleértve a szerveket is, ami másodlagos vagy áttétes rákként ismert.

Hány ember lesz rákos?

Az Egyesült Királyságban minden második embernél élete során alakul ki valamilyen rák.

Az NHS brit webhelye szerint több mint 200 különböző típusú rák létezik – az Egyesült Királyságban a leggyakoribbak a mellrák, a tüdőrák, a prosztatarák és a bélrák .

Minden rákot sajátos módon diagnosztizálnak és kezelnek.

Bárkiben kialakulhat a rák, de a kockázat annál nagyobb, minél idősebbek leszünk, mert több idő van a sejtkárosodás felépülésére.

A legtöbb rákos eset 50 év felettieknél fordul elő. Az Egyesült Királyságban az esetek harmada 75 év felettieknél fordul elő .

Az elmúlt 50 évben megkétszereződött a rák túlélése.s

Mit kell tennie, ha úgy gondolja, hogy rákos?

Ha olyan dolgot észlel, ami nem normális az Ön számára, forduljon orvoshoz.

Ez magában foglalhatja:

Lehet, hogy a tapasztalt tünetek nem rák, de fontos, hogy kivizsgálásra kerüljön.

A rák korai felismerése gyakran megkönnyíti a kezelést.

2024-06-15 13:43:59 - Mindenegyben Blog