MindenegybenBlog

Mégis visszatérnek Magyarországra Gombos Edináék 😮 👇𝐂𝐢𝐤𝐤 𝐚 𝐡𝐨𝐳𝐳𝐚́𝐬𝐳𝐨́𝐥𝐚́𝐬𝐨𝐤𝐧𝐚́𝐥!

Gombos Edina és Családja: Hét Éve Amerikában

Gombos Edina és családja immár hét éve él kiegyensúlyozott életet az Egyesült Államokban, mióta elhagyták Magyarországot. Gyermekeik, Matteo és Miranda, rendkívül érdeklődőek és kreatívak, gyorsan és örömmel tanulnak. Matteo idén már második osztályos lesz, míg nővére, Miranda októberben tölti be a tizennegyedik életévét.

Jelenleg az álomcsalád Európát járja, és valószínűleg hamarosan Magyarországra is ellátogatnak. Már közel két éve nem jutottak haza a koronavírus-járvány miatt, de most úgy tűnik, idén nyáron ez sikerülhet. Az utazás megszervezése azonban nem volt egyszerű, a dokumentumok intézése sok időt vett igénybe – árulta el a házaspár az Itt van Amerika! című YouTube-csatornán.

A videós bejelentkezésből kiderült, hogy a két gyerek közül Matteo vágyik jobban Magyarországra, bár neki nehezebb a magyar nyelvet beszélni, mivel négy hónapos volt, amikor kiköltöztek.

Az európai utazásunkat Németország pénzügyi központjában, Frankfurtban kezdtük, épp azon a napon, amikor a házigazdák a magyar futballválogatott ellen játszottak. Innen autóztunk a Rajna borvidék két festői szépségű kisvárosába, Idsteinbe és Cochembe. A kastélyok, várak, a macskaköves utcák és a folyók látványa teljesen elvarázsolt bennünket. Megkóstoltuk a helyi ételeket, bejártuk az óvárosokat és megcsodáltuk a középkori, faszerkezetes, gazdagon díszített épületeket. Majd hegyi, kanyargós utakon jutottunk el Luxemburg északi részébe, a turisták által kedvelt Clervaux-ba. Alberto itt mesélt az uralkodó, Henrik kubai feleségéről, aki még az egyetemi évei alatt ismerkedett meg a nagyherceggel. A főváros előtt az utolsó megállónk Larochette-ben, egy 11-12. században épült várnál volt.

EURÓPAI VAKÁCIÓ (2. rész) - LUXEMBOURG-STRASBOURG-BASEL

Elsőként Luxemburg fővárosát fedezhetitek fel velünk, ahol megemlítjük azokat az érdekességeket, amelyek amerikai szemmel nézve pozitívumai az európai életnek. A jól kiépített biciklisutakat, a vasárnapi boltzárat és a városok tisztaságát. Luxembourgból érkezünk egy másik bakancslistás helyre, a franciaországi Strasbourgba. Az óvárosban nézelődünk, amely az UNESCO világörökség része. Innen megyünk tovább vonattal Svájcba, a hármas határhoz közeli kulturális központba, Baselbe.

2024-07-09 06:10:50 - Mindenegyben Blog