MindenegybenBlog

Meghalt Szuna Roland

Tragikus hír: Elhunyt Szuna Roland, az Alba Volán egykori jégkorongozója

A Hydro Fehérvár AV19 közösségi oldalán szombaton jelentették be a tragikus hírt, miszerint Szuna Roland, a csapat egykori hátvédje, pénteken közlekedési balesetben életét vesztette. Az egykori válogatott jégkorongozó mindössze 44 éves volt.

Szuna Roland teljes sportkarrierje alatt hűséges maradt a fehérvári színekhez. Az élvonalban az 1997/98-as szezonban debütált, és 242 bajnoki mérkőzésen lépett jégre. Teljesítménye és kitartása öt bajnoki cím megszerzéséhez segítette csapatát. 2001-ben kiemelkedő tehetsége elismeréseként elnyerte a legjobb újoncnak járó Kósa Kupát, amelyet azoknak a fiatal játékosoknak ítélnek oda, akik jelentős hatással vannak a magyar jégkorongra.

Nemcsak klubjában, hanem a válogatottban is meghatározó szerepet töltött be. Részt vett két ifjúsági és két junior-világbajnokságon, valamint három divízió I-es felnőtt-világbajnokságon, ezzel erősítve a magyar jégkorong nemzetközi jelenlétét. Pályafutását a 2006/07-es idényben zárta le, ekkor már a Fehérvári Titánok soraiban, ahol tapasztalatával segítette a székesfehérvári fiatalok szakmai fejlődését.

Mély megrendüléssel értesültünk, hogy Szuna Roland, az Alba Volán SC korábbi játékosa pénteken közlekedési balesetben elhunyt. A hátvéd, aki pályafutásának egészét a székesfehérvári klubban töltötte, 242 bajnoki mérkőzésen lépett jégre az Alba Volán SC játékosaként, öt magyar bajnoki címet, valamint divízió-1 világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett.

Emlékét megőrizzük. 🖤

Szuna Roland elvesztése hatalmas veszteség mind a klub, mind pedig a magyar jégkorongközösség számára. Emléke örökké élni fog, és példaként szolgál mindazoknak, akik a sportágban tevékenykednek. Nyugodjon békében!

2024-09-28 12:29:02 - Mindenegyben Blog