MindenegybenBlog

Meghalt Szabó Krisztián

Gyász borítja be a magyar sportközösséget: Szabó Krisztián tragikus hirtelenséggel elhunyt 

Ötvenéves korában elhunyt Szabó Krisztián, egykori rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki éveken át a szegediek és a junior válogatott, valamint a női gyorskorcsolya válogatott vezetőedzőjeként tevékenykedett.

A magyar szövetség honlapján megjelent szerdai közlemény szerint Szabó rövid betegség után hunyt el.

Szabó Krisztián Debrecenben kezdett korcsolyázni, rövidpályás gyorskorcsolyázóként képviselte Magyarországot olimpián, világ- és Európa-bajnokságon, valamint téli Universiádén. Tagja volt a 2001-ben Európa-bajnoki bronzérmet szerző férfiváltónak, és részt vett a 2002-es Salt Lake City-i téli olimpián is – írja az MTI.

Sportolói pályafutása után a Szegedi Korcsolyázó Egyesület vezetőedzőjeként dolgozott, tanítványai közé tartozott többek között Lajtos Szandra, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia és Oláh Bence.

Hosszú éveken át irányította a short track junior válogatottat, munkájának köszönhetően számos junior világbajnoki érem és Európa-kupa dobogós helyezés született.

A 2023/24-es szezonban a női gyorskorcsolya válogatott vezetőedzőjeként erősítette a szövetséget. Szabót a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség a saját halottjának tekinti.

íme az utolsó interjú:

 

2024-07-24 17:34:38 - Mindenegyben Blog