MindenegybenBlog

Meghalt súlyos betegség következtében Barabás Zsolt

Rövid lefolyású, súlyos betegség következtében, 77 éves korában elhunyt Barabás Zsolt, a magyar kézilabdasport kiemelkedő alakja. A szomorú hírt a Szeged férfi kézilabdacsapatának honlapja és a feol.hu is megerősítette. Barabás Zsolt emlékét mély tisztelettel őrzi a kézilabda világ, ahol tevékenysége és eredményei mind a mai napig emlékezetesek maradnak.

Barabás Zsolt 1989-ben lett a Tisza Volán edzője, és az 1989-1990-es bajnokságban vezetésével a csapat a Győr és a Veszprém mögött bronzérmet szerzett. A székesfehérvári születésű szakember két évet töltött Szegeden, és a klub honlapján megjelent megemlékezés szerint szép emlékeket hagyott maga után.

 

Pályafutása során nemcsak a klubokban ért el sikereket, hanem a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányaként is. 1986 és 1988 között vezette a válogatottat, emellett Pécsen és Székesfehérváron is dolgozott a női élvonalban, valamint Kuvaitban is vállalt munkát.

Barabás Zsolt november elején ünnepelte volna 77. születésnapját. Távozása nagy veszteség a magyar kézilabdasport számára, emlékét örökre megőrizzük.

2024-08-23 11:14:32 - Mindenegyben Blog